FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Jermenija nije tim za EURO, Čančarevićev san raspršili prežaljeni Letonci

Vreme čitanja: 2min | čet. 12.10.23. | 20:01

Nekadašnji golman Radničkog iz Kragujevca ovog puta nije mogao da spasi svoju reprezentaciju

Činio je čuda Ognjen Čančarević na nekoliko kvalifikacionih utakmica za EURO 2024, spašavao Jermeniju i čuvao joj dobre izglede za plasman na kontinentalnu smotru. Nije uspeo rođeni Užičanin da ponovi briljantne partije iz duela protiv Velsa i Turske prethodnog meseca, a porazom od Letonije u Rigi 0:2 (0:1), selekcija sa juga Kavkaza ostala je s minimalnim šansama za osvajanje jedne od dve vodeće pozicije u grupi D.

S velikim očekivanjima otputovala je ekipa ukrajinskog stručnjaka Oleksandra Petrakova na Baltik. Znala je da bi trijumf dodatno zakuvao situaciju u grupi i pre svega prebacio pritisak na Tursku, kao glavnog konkurenta Jermenije za plasman na Evropsko prvenstvo. Letonci su već bili prežaljeni, sa svih pet poraza u dosadašnjem toku kvalifikacija i bez pobede u takmičarskim utakmicama još od juna 2022. kada su u Ligi nacija savladali nejaki Lihtenštajn.

Izabrane vesti

Ispostavilo se da je nedostatak rezultatskog pritiska odgovarao domaćinu, jer je od samog starta napadao i stavljao Čančarevića u neprilike. U finišu prvog poluvremena Letoncima se ofanzivna igra isplatila, kada je Srbina s jermenskim pasošem savladao Janis Ikaunieks. Vezista FK Rige iskoristio je odličan pas po zemlji Alvisa Jaunzemsa i inteligentno propuštanje lopte Robertsa Uldrikisa. (Gol pogledajte OVDE)

Povratak s pauze nije ništa promenio. Jermenija je i dalje bila inferiorna, čak i s igračem više na terenu. Isključenje defanzivca domaćih Marcisa Ošsa nije poremetilo Letonce, a posebnu opasnost priređivali su iz prekida. Nakon kornera u 68. minutu Danijels Balodis koristi karambol pred Čančarevićevim golom i povećava prednost domaćih za ispostaviće se konačnih 2:0. (Gol pogledajte OVDE)

Do kraja kvalifikacija Jermenija gostuje Hrvatskoj i dočekuje Vels. Teoretski bi sa svih šest bodova iz te dve utakmice mogla do plasmana na EURO, ali je verovatnija opcija da čak ni to neće biti dovoljno, uzimajući u obzir da Turska pored tri boda više ima i utakmicu manje.

KVALIFIKACIJE ZA EURO 2024 - GRUPA D

Letonija-Jermenija 2:0 (1:0)

/Ikaunieks 39, Balodis 68/

20.45 Hrvatska (1,70) (3,80) Turska (5,60)



tagovi

reprezentacija JermenijeOgnjen ČančarevićKvalifikacije za Euro 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara