Jeste, rasizam je: Crno g..., hoćeš li opet da plačeš?

Vreme čitanja: 1min | uto. 06.04.21. | 11:05

Šta se dešavalo na meču Kadiz – Valensija

U početku je bila samo pretpostavka, jer kad je tema pipava niko ne sme da se zaleće. Na kraju se ispostavilo da je na utakmici Kadiz – Valensija zaista bilo rasizma.

Prvi put u La Ligi. Nikad ranije nijedan fudbalera nije vređan, bar ne da se znalo, na rasnoj osnovi. U nedeljnom susretu u Andaluziji jeste. Meta je bio Muktar Dijakabi, štoper Slepih miševa, koga je posle duela u kaznenom prostoru gostiju vređao defanzivac domaćeg sastava Huan Kala.

Izabrane vesti

Na krajnje neprimeren način.

Crno g...., hoćeš li opet da plačeš?“, navodne su Kaline reči uhvaćene na televizijskom snimku.

Razbesnele su Dijakabija, koji je najpre jurio rivala do sredine terena, potom pokušao da objasni sudiji Himenezu da je rasizma bilo, da bi na kraju samoinicijativno otišao u svlačionicu. Pratili su ga fudbaleri Valensije, stali uz saigrača, 15 minuta kasnije vratili se na teren, ali bez nekadašnjeg prvotimca Liona. Dijakabi nije bio u stanju da nastavi susret, ali je izgleda istrajan u nameri da skrene pažnju na dešavanja na stadionu „Ramon de Karanca“.

Valensija je osudila ponašanje Kale porukom da je protiv rasizma, predsednik La Lige Havijer Tebas najavio istragu povodom nedeljnih dešavanja, a fudbaler Kadiza zakazao konferenciju za medije, jer tvrdi da rasizma – nije bilo.



tagovi

Muktar DijakabirasizamKadiz

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara