Jilmaz i Turci za anale: Hrvati prvi put u istoriji izgubili kvalifikacioni meč za EP kod kuće

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.10.23. | 03:01

Dalić veoma nezadovoljan: "Svi smo bili loši"

Ne postoji više nijedna reprezentacija u Evropi koja nije doživela poraz na svom bunjištu u kvalifikacijama za EURO. Do sinoć to je bila Hrvatska, međutim pogodak Turčina Bariša Jilmaza u 30. minutu utakmice u Osijeku prekinuo je nesvakidašnju seriju.

Do tog momenta komšije su imale neverovatan učinak: 37 utakmica, 28 pobeda i 9 remija!

Izabrane vesti

(Prvi trijumf u kvalifikacijama za EP kod kuće ostvarili su oktobra 1994. godine.)

Ujedno, ovaj poraz sinoć bio je i prvi za Zlatka Dalića u kvalifikacionim mečevima na klupi Vatrenih. Iskusni stručnjak priznao je da su njegovi momci odigrali daleko ispod mogućnosti...

"Igrali smo loše, dugo nismo ovako loši bili. Bili smo nesigurni. Celo prvo poluvreme je bilo loše. Stajali smo široko, bili smo premalo agresivni. Puno smo grešili. U drugom poluvremenu smo se malo digli, ali to nije bilo dovoljno. Zaslužili smo ovaj poraz", rekao je Dalić, pa potom podvukao što je posebno nedostajalo njegovom timu:

"Nismo imali dovoljno čvrstine u duelu, stajali smo preširoko. Loša igra, loša utakmica"...

Kiks golmana Livakovića ovako je prokomentarisao:

"Dogodi se. No, on nas je spasao pre nego što je primio taj pogodak. Mi smo loše stajali na terenu, nismo bili pravi, a onda se na našu slabu predstavu nadovezala ta greška Livakovića. Ponavljam, pre toga nas je spasavao".

Brekalo i Musa nisu doneli ono što je Dalić priželjkivao.

"Ne možemo nekoga isticati. Svi bili loši, tako i oni. Puno smo grešili u veznoj liniji, u poslednjoj liniji... Svi smo bili loši, svi".


tagovi

Zlatko Dalić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara