(@Reuters)
(@Reuters)

Jogi, nije to prava Nemačka

Vreme čitanja: 3min | sre. 02.06.21. | 22:49

Manšaft nešto bolji od Danaca, ali pobeda izostala, baš kao i prepoznatljiva dominacija...

Nisu moćni kao nekada, Jogi Lev se već nekoliko godina uzalud trudi da pronađe stari recept iz Brazila, ali i pored svih kikseva, čak se može reći i šokova (jer kako drukčije nazvati onaj poslednji poraz od Severne Makedonije), mnogi veruju da su Nemci favorit iz senke na Evropskom šampionatu. Potencijala imaju, to nije sporno, ako bi se neke kockice posložile verovatno bi smo na njih morali ozbiljno da računamo (nalažu nam to istorija, tradicija i njihova fudbalska kultura), međutim ako ćemo za reper uzeti večerašnji test sa Dancima, utisak je - daleko je Lev od svog idealnog mozaika. U Inzbruku, na stadionu Tivoli, samo 1:1.

Nemačka je vodila od 48. minuta pogotkom Florijana Nojhausa. Bila je velika gužva u šesnaestercu nakon dobrog ubacivanja Robina Gosensa sa boka, a najbolje se snašao vezista Borusije iz Menhengladbaha i sa nekoliko metara ćušnuo loptu u mrežu. Danci su period svoje solidne igre krunisali 19 minuta pre kraja, kada je Kristijan Eriksen poslao sjajan pas kroz sredinu za Jusufa Poulsena, da bi ovaj lako prevario Manuela Nojera.

Izabrane vesti

Bolja je bila Nemačka u većem delu utakmice, imala više dobrih akcija i prilika, no daleko je to od one prepoznatljive dominacije kojoj Manšaft teži. Pozivaće se Lev na lošu sreću - i imaće pravo donekle, tri puta su njegovi momci pogađali okvir gola - ali i te kako će imati i šta da zameri svojim izabranicima. Bez obzira što su igrali u krnjem sastavu (Haverc, Verner i Ridiger kao osvajači Lige šampiona dobili su produžen odmor; u konkurenciji nije bio ni Toni Kros), morali su Nemci kud i kamo bolje.

Zanimljivo je bilo videti za koju će se Lev formaciju opredeliti. Imajući u vidu da je do starta na EP ostala samo još jedna provera sva je prilika da će Nemci po četvrtu evropsku krunu krenuti sa 3-4-3. Povratnik Humels, Ginter i Zile činili su taj poslednji bedem. Jedina promena u tom delu mogla bi da se dogodi kada se Ridiger priključi...

Ofanzivni bekovski par činili su Lukas Klosterman i Robin Gosens. Prvi se nije proslavio i zamenjen je Robinom Kohom već na poluvremenu, dok je prvotimac Atalante bio jedna od retkih svetlih tački u nemačkom timu. Parnjak Jozui Kimihu u srcu terena bio je Nojhaus, međutim izvesno je da će na njegovo mesto Toni Kros. U nekim varijantama verovatno i Leon Gorecka.

U nedostatku Tima Vernera špica je "izigravao" Tomas Miler. I vidno je bilo da se ne oseća dobro na toj poziciji. Serž Gnabri pružio je solidnu partiju, Leroj Sane razočarao.

Posle svega viđenog nije isključeno da će Lev u generalnoj probi da isproba još neke varijante.

Jer ovo nije prava Nemačka...

NEMAČKA - DANSKA 1:1 (0:0)

/Nojhaus 48 - Poulsen 71/

Nemačka (3-4-3): Nojer - Ginter, Zile, Humels - Klosterman, Nojhaus, Kimih, Gosens - Sane, Miler, Gnabri.

Danska (4-3-2-1): Šmajhel - Vas, Kjer, Vestergard, Mele - Eriksen, Hojbjerg, Dilejni - Skov Olsen, Poulsen, Brajtvajt.


tagovi

Prijateljske utakmiceEURO 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara