Jokanović ispisao istoriju engleskog fudbala: Na teren poslao dečaka od 15 godina

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.09.18. | 09:39

Harvi Eliot ušao u finišu utakmice sa Milvolom i postao najmlađi igrač u istoriji koji se pojavio na engleskim terenima u seniorskoj konkurenciji

Fulam je rutinski odradio posao u Liga kupu Engleske protiv Milvola (3:1), ali to nije najzvučnija vest sa utakmice na čuvenom londonskom Denu. Slaviša Jokavnović je u 81. minutu utakmice na teren poslao supertalentovanog Harvija Eliota, koji je sa 15 godina i 174 dana postao najmlađi fudbaler koji se pojavio na engleskim terenima u seniorskoj konkurenciji.

U pitanju je ofanzivni vezista, član selekcije Engleske do 16 godina, koji je sinoć srušio rekord Ešlija Čembersa iz Lestera, koji je protiv Blekpula imao 15 godina i 203 dana.
"On je definitivno talentovan dečak, u finišu je pokazao određeni kvalitet. Testirali smo ga na najvišem nivou. Kvalitetno je vodio loptu i pokazao veliku brzinu, ovo je bila odlična prilika za njega, ali on ovog jutra mora da ide u školu. Polagao je nekoliko ispita, nije znao da će igrati, nisam želeo da mu stvaram probleme. Dao sam mu priliku da se testira na ovom nivou", rekao je Jokanović.

Izabrane vesti

Kada je zatraženo da opiše karakter mladog igrača, Jokanović se potrudio da pronađe adekvatan opis, kako njegova izjava ne bi bila pogrešno protumačena.
"Ne znam da li ću iskoristiti pogrešnu reč na engleskom jeziku, ali on je arogantan i pozitivan. Taj dečak pokazuje ličnost, kao što nam kaže: 'Želim da vam pokažem da sam veoma dobar igrač, želi to da vam pokažem'. Rekao sam mu: 'Okej, ako možeš da mi pokažeš ja ću ti pružiti ovu priliku'. Ogroman je jaz ispred njega da napreduje, odraste i postane deo ove profesije", iskren je Jokanović.

Foto: Action images


tagovi

Harvi Eliot

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara