Tjukavin u dresu mlade reprezentacije Rusije (© AFP)
Tjukavin u dresu mlade reprezentacije Rusije (© AFP)

Jokanović je odgovoran što Rusi imaju novu silu u napadu, dok je igrao Dinamo mu produžio ugovor

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.11.23. | 16:25

Moskovljani slavili protiv bivšeg kluba svog aktuelnog trenera

Imaju Rusi Aleksandra Soboljeva, Fjodora Čalova, Ivana Sergejeva, ali kad bude došlo vreme da se jednog dana njihova reprezentacija opet pojavi na međunarodnoj sceni računaće i na Konstantina Tjukavina. Mladi špic Dinama proživljava najbolji period karijere i to je potvrdio protiv Orenburga, na kraju prve faze šampionata. Upravo je njegov pogodak otvorio put Moskovljanima ka trijumfu vrednom proboja na trće mesto tabele tamošnje Premijer lige.

Na kraju je bilo 2:0, međutim, dok su dve nule svetlucale na semaforu 21-godišnji centarfor je pokazao zbog čega ga smatraju jednim od najvećih talenata ruskog fudbala kad su ofanzivne pozicije u pitanju. Tokom nedeljnog popodneva dao je gol na četvrtoj uzastopnoj utakmici, prethodno je bio precizan protiv Urala i Sočija u prvenstvu, te Nižnji Novgoroda u kupu.

Izabrane vesti

Nikad u karijeri nije Tjukavin spojio četiri meča na kojima je strelac, ovaj će posebno pamtiti, jer mu je ugovor produžen tok je susret trajao. Kako, zašto? Caka je u tome da je Kosta u pređašnjim papirima, oročenim do juna 2024, imao klauzulu po kojoj se saradnja automatski produžava na još 12 meseci ako odigra makar 1.200 minuta ove sezone.

Nije to baš jednostavno u konkurenciji Fjodora Smolova, ali kako iskusni špic uglavnom deluje malo povučenije, kao podrška talentovanom kolegi (a uz to je ovo kolo propustio zbog lakše povrede) trener Marcel Lička je ostao samo na Tjukavinu, koji ga je obradovao u 59. minutu i postarao se da češki stručnjak nagovesti pobedu protiv bivšeg kluba, a obzirom da je baš iz Orenburga letos, posle više od 100 mečeva u toj sredini, stigao među Policajce.

Zamenio je Lička Slavišu Jokanovića, a upravo je srpski strateg odgovoran što je daroviti Tjukavin eksplodirao. Bio je uticajan i pod Jokanovićevim vođstvom (devet golova, sedam asistencija), tada ga je nekadašnji trener Partizana trpeo, možda i na uštrb nešto lošijih rezultata, ali je Dinamo dobio napadača koji sad potvrđuje vrednost.

Dok mu je savete delio Jokanović, redovno se Tjukavin nalazio na spiskovima mlade reprezentacije. Triput je bio na terenu i u selektorskoj eri stratega A tima, Valerija Karpina.

RUSIJA 1 - 15. KOLO

Subota

Krila Sovjetov - Ural 3:1 (1:0)

/Gare 14pen, Šitov 66, Pisarski 97 – Begić 46/

Fakel - CSKA 1:1 (0:1)

/Božin 93 – Davila 10/

Lokomotiva – Ahmat 2:1 (0:0)

/Glušenkov 79, Sulejmanov 81/

Zenit – Krasnodar 1:1 (0:0)

/Kasijera 70 – Spertsjan 63/

Nedelja

Nižnji Novgorod - Baltika 0:0

Dinamo Moskva – Orenburg 2:0 (0:0)

/Tjukavin 59, Čaves 67/

Soči - Rubin 0:2 (0:1)

/Bezrukov 39, Daku 66/

Spartak - Rostov 2:1 (2:0)

/Ignatov 4, Promes 18 - Osipenko 80pen/



tagovi

Dinamo MoskvaSlaviša Jokanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara