Slaviša Jokanović (AFP)
Slaviša Jokanović (AFP)

Jokanovićev Dinamo primio tri gola iz peterca, Bogosavac asistirao (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.05.23. | 18:25

Osam primljenih golova i tri poraza kluba iz Moskve u poslednje četiri utakmice

Teški dani za Dinamo Slaviše Jokanovića. Nije moskovski klub uspeo da naplati činnjenicu da mu je Ahmat na noge došao bez ključni igrača Beriše, Olenjikova i Sadulaeva. Odbrana mu se raspala u 27. kolu ruske Premijer lige, te su Policajci doživeli i treći poraz u poslednje četiri utakmice uz ukupan saldo od osam primljenih golova u tom periodu - 0:3.

O tome koliko su se Jokanovićevi puleni loše branili ovog popodneva svedoči i činjenica da su sva tri gola primili iz peterca. Pritom, domaćini nisu bili naročito aktivni i prodorni ni u ofanzivi, te je golman Gostiju Giorgi Šelija morao da brani svega u tri navrata.

Izabrane vesti

Gostujući sastav je načeo Dinamo u 38. minutu kada je nakon kornera koji je odbrana domaćina katastrofalno branila. Epilog je bilo utrčavanje Gbamblea u peterac i završnica glavom. Malo pre isteka sat vremena igre u jednom kontra napadu proslavio se i Miroslav Bogosavac. Prosledio je loptu do Konatea i tako prišio sebi asistenciju kod drugog gola. Pečat na ubedljiv trijumf stavio je Iljin kojeg su defanzivci Dinama zaboravili na drugoj stativi.

Možda bi drugačije bilo da mladi srpski internacionalac Milan Majstorović nije morao van terena zbog povrede već na poluvremenu. Momak koji je zimus stigao iz Vojvodine u poslednje vreme uživao je veliko poverenje Slaviše Jokanovića.

Srpskom stručnjaku ugovor sa Dinamom ističe poslednjeg dana juna meseca i budućnost u Moskvi mu je vrlo upitna. Naročito jer je tri kola pre kraja prvenstva njegov tim na mršavoj sedmoj poziciji.

RUSIJA 1 – 27. KOLO

Subota

Ural - Orenburg 2:1 (0:0)

/Jušin 62, Kaplenko 89pen - Obuhov 83/

Himki - Spartak - Moskva 1:1 (1:0)

/Mirzov 23 - Sobolev 56/

Zenit - Krasnodar 2:2(1:0)

/Malkom 15, Kasijera 90+6 - Banjac 51, Jonov 58/

CSKA Moskva - Torpedo 3:0 (2:0)

/Čalov 5, 90, Oblijakov 38/

Nedelja

Krila Sovjetov - Lokomotiva Moskva 1:1 (1:0)

/Cipčenko 40 - Isidor 48/

Dinamo Moskva - Ahmat 0:3 (0:1)

/Gbamble 38, Konate 57, Iljin 71/

Fakel - Nižnji Novgorod (u toku)

Soči - Rostov (u toku)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Slaviša JokanovićDinamo MoskvaAhmat

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara