Birmančević (www.mff.se)
Birmančević (www.mff.se)

Jon Dal Tomason hvali Birmančevića: Može po krilu, može kao „desetka“, privlači igrače na sebe, dribla...

Vreme čitanja: 2min | sub. 06.03.21. | 10:36

U Malmeu nestrpljivi da upoznaju novajliju iz Čukaričkog

Borio se Veljko Birmančević sa Partizanom za trofeje, boriće se i sa Malmeom. Doskorašnji prvotimac Čukaričkog poslednje je pojačanje prvaka Švedske i već za mesec dana trebalo bi da bude u sastavu kluba koji je posle tri godine čekanja prošle godine osvojo 21. šampionski naslov.

U pohod ka još jednom krenuće 10. aprila na Eleda stadionu protiv Hamarbija, a očekuje se da jedna od najvećih uzdanica trenera Jona Dala Tomasona bude upravo 22-godišnji krilni vezista, izrazitih brzinskihs sposobnosti.

Izabrane vesti

S obzirom da ga je Malme platio 1.000.000 evra, što je najskuplji transfer kluba u poslednje tri godine, jasno je koliko veruje momku iz Šapca.

U pitanju je mlad igrač, već odskače u odnosu na svoju generaciju. Dugo smo ga pratili. Znamo kakvim kvalitetima raspolaže u napadu, koliko je brz, sposoban da igra po oba krila. Može da dejstvuje i kao „desetka“, mada je ove sezone uglavnom bio na levoj strani napada. Srećni smo što smo doveli takvog fudbalera, uvek je važno uneti malo dinamike u svlačionicu. Zato se radujem Veljkovom dolasku“, naglasio je Jon Dal Tomason, dok zvanični sajt Malmea navodi da bi Birmančević početkom naredne sedmice trebalo da se stavi na raspolaganje treneru.

13.00, Kup Švedske: (1,50) Malme (4,00) Halmštad (6,00)

I onda kreće dokazivanje. Prvo u inostranstvu. Šveđani već opisuju Veljka Birmančevića kao lucidnog igrača i navode da je u dresu Brđana izvodio prosečno šest driblinga po utakmicu, što je čak i za standarde Malmea iznenađujuće.

Svako od nas želi da dribla, ali je važno odabrati odgovarajuću poziciju na terenu kad se u drubling upuštaš. Malme igra poziciono, guramo loptu napred, ali kad nam se ukaže prilika „jedan na jedan“ sjajno je imati fudbalera koji potezom može da izbaci rivala. Birmančević može da kreira opasne situacije pred golom protivnika. Može i da privuče dosta protivničkih igrača na sebe, ostavi prostor drugima. Mada, nema sumnje da mu je dribling jedan od kvaliteta“, dodao je nekadašnji prvotimac Njukasla, Fajenorda, Milana, Štutgarta i Viljareala.

Uskoro bi Malme mogao da dovede još jednog fudbalera sa Balkana. U pitanju je 27-godišnji hrvatski napadač Antonio Čolak, trenutno u drugom planu u PAOK-u, projektovan da zameni Isaka Kjesea Telina koji je potpisao za Kasimpašu.

„Klub radi na jačanju ekipe. Potrebno je neprestano težiti tome da budemo bolji i bolji“, zaključio je Tomason.


tagovi

MalmeVeljko Birmančevićmeđunarodni fudbalJon Dal TomasonŠvedskaŠvedska 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara