Luk Šo i Erik ten Hag (©Reuters)
Luk Šo i Erik ten Hag (©Reuters)

Jork prozvao Ten Haga: Ima više poraza od Solskjera, nema dobre rezultate i ne zna da se nosi sa kritikama

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.05.23. | 15:05

„Izgubio je devet utakmica u Premijer ligi, treba pokrenuti neka pitanja“, kaže nekadašnji napadač Mančester junajteda

Mančester junajted je napravio određene pomake: posle šest godina uneo je trofej u klupske vitrine i skinuo paučinu. Peharu Liga kupa imaće priliku da pridoda i FA kup, a u narednoj sezoni mogao bi da se vrati u Ligu šampiona.

Ipak, kako vreme prolazi, greške se umnožavaju. U jednom trenutku zaličilo je daJunajted ima šansu da se porve sa Arsenalom i Sitijem za titulu, balon euforije je brzo pukao, ali do skoro niko nije dovodio u pitanje ulazak u Ligu šampiona. Od onoga što se činilo kao gotovo napravljena je veresija, pa se kritike na račun Erika ten Haga sve glasnije mogu čuti.

Izabrane vesti

Crveni đavoli su u tekućoj sezoni Premijer lige pretrpeli devet poraza, što je više nego za vreme kada je šefovao Ole Gunar Solskjer. I to u obe sezone. A, njegovi rezultati su označavani ispodprosečnim.

„Erik ten Hag je izgubio devet utakmica u Premijer ligi, treba pokrenuti neka pitanja“, rekao je Dvajt Jork za Ivning Standard i nastavio:

„Ole Gunar Solskjer je imao bolju statistiku u dve sezone kao trener. Ljudi pričaju da je napravljen iskorak, da ima napretka u igri... Ali, rezultati nisu dovoljno dobri. Mančester junajted gleda preko ramena i očajnički pokušava da sačuva četvrto mesto. Nisam siguran da su to u klubu želeli da vide“.

Dvajt Jork je u prošlosti delio svlačionicu sa najboljim džokerom Mančester junajteda, neretko su činili i napadački tandem u stani-pani situacijama. Stoga ne čudi što mu je naklonjen.

„Mančester junajted je stigao do finala FA kupa, takođe je osvojio Liga kup i stigao daleko u Ligi Evrope. Dakle, to jeste pomak, ali je i činjenica da Erik ten Hag u jednoj sezoni ima više poraza od Ole Gunara Solskjera u sezonama 2019/2020 i 2020/2021“.

Nekadašnjem Junajtedovom navijaču smeta i to što Erik ten Hag s vremena na vreme ume da pokaže dva lica. Ništa nije problem kada pobeđuje, ali kada gubi...

„Ten Hag dobija pohvale kada mu tim igra dobro, ali mora da prihvati kritike kada pođe po zlu. Ne nosi se dobro sa njima. Ako ste trener Mančester junajteda, vaš rad će biti pod prismotrom. Gledaju se i sitni detalji i greške. Nemate gde da se sakrijete“, zaključio je Dvajt Jork.




tagovi

Dvajt JorkErik ten HagOle Gunar SolskjerMančester Junajted

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara