Patrik Vijera (©Reuters)
Patrik Vijera (©Reuters)

Još jedan američki projekat pred ponorom

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.12.23. | 11:36

Francuska Liga 1: Strazbur sa Patrikom Vijerom bez pobede na sedam mečeva, na bod do opasne zone, a večeras (21.00) gostuje zahuktalom Brestu

Amerikanci i fudbal (ili kako oni zovu najvažniju sporednu stvar na svetu - soker)… Loša kombinacija, bar kada je u pitanju Francuska. Lion multimijardera Džona Tekstora je poslednjeplasirani tim u Ligi 1. Preti mu selidba u niži rang, a od 2002. do 2008. godine ovaj klub je bio dominantan kod Trikolora, vezao je čak sedam titulu. Nije samio bivši šampion u krizi, još jedno američko čedo je pred ponorom. U pitanju je Strazbur.

Letos je ovaj klub preuzeo Tod Boli koji je uništio Čelsi posle kupovine od Rusa Romana Abrmoviča. Doveo jo za trenera legendu francuskog fudbala Patrika Vijeru, ali očajne igre ovog kluba. Na bod je do opasne zone, sa sedam mečeva bez trijumfa, što je najduži niz u šampionatu Galskih petlova.

Izabrane vesti

Posle tri vezana remija, za vikend je izgubo u Remsu (1:2). Pre početka sezone očekivala se borba za Evropu, sada je prioritet opstanak. Zaljuljala se klupa prošle sezone treneru Kristal Palasa, a pre toga Nice i Njujork Sitija.

20.30: (1,85) Brest (3,60) Strazbur (4,80)

U odloženom meču 12. kola Strezbur večeras (21.00) gostuije zahuktalom Brestu. Prijatno iznenađenju u Francuskoj, koji je sedmi, sa dva vezana trijumfa. Samo je Klermon postigao manje golova (9) od Strazbura (11) ove sezone. Najpoznatiji igrač ovog kluba je napadač Kevin Gameiro, kji je ostao u lošem sećanju navijačima Crvene zvezde. Posle odlične karijere u Španiji, vratio se u Strazbur. Ima 36 godina i tek je prošle nedelje postigao prvenac u prvenstvu i to iz penala, kada je u finišu ublažio poraz u Remsu (1:2).

Strazbur je ove sezone samo jednom pobedio na gostovanjima, i to Mec krajem septembra, ima samo bod u prethodna tri kola van svog stadiona. U Brestu je u ovom šampionatu samo Pari Sen Žernmen uzeo tri boda i to golom Kilijana Empapea u finišu iz penala (2:3).

Za Brest zbog kartona neće biti u timu Lesa Meloua, dok je Jan Mariljat van stroja zbog povrede. Vijerin tim dolazi u Bretanju bez Žerzina Nijamsija i Poljaka Karola File. Prošle sezone u Brestu u duelu ovih ekipa bilo je 1:1, dok je ekipa iz Bretanje bila bolja u pokrajini Alzas sa 1:0. Na dve od tri prethodna duela ovih klubova dolazio je tip 0-1.

--------------------------------

Sve utakmice francuske Lige 1 možete da gledate i da se kladite na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

-------------------------------

FRANCUSKA 1 - ZAOSTALI DUELI

Sreda

Marselj - Lion 3:0 (2:0)

/Vitinja 21, Muriljo 25, Obamejan 55/

Četvrtak

20.30: (1,85) Brest (3,60) Strazbur (4,80)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Liga 1Francuska Liga 1FrancuskaFrancuska 1BrestStrazbur

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara