Mink Peters na Banovom Brdu (©FK Čukarički)
Mink Peters na Banovom Brdu (©FK Čukarički)

Još jedan bivši fudbaler Čukaričkog blizu prelaska u Englesku

Vreme čitanja: 2min | pon. 16.10.23. | 10:55

Holanđanin Mink Peters, koji je bio član Brđana u sezoni 2019/2020 ali nije odigrao ni minut u Mozzart Bet Superligi Srbije, pregovara sa Halom i Linkoln Sitijem

Nekadašnji krilni fudbaler Real Madrida Mink Peters je svojevremeno bio velika nada holandskog fudbala. U Madridu ipak nije uspeo da se probije do seniorskog tima, nije uspeo do velike scene ni preko Čukaričkog, ali ovaj 25-godišnjak je sada blizu ostvarenja jednog od ličnih ciljeva – potpisivanja ugovora za engleski klub.

Doduše, ne baš za premijerligaša, daleko od toga da ima kvalitet za jednu od najboljih liga na svetu. Uostalom, za šest meseci u Srbiji nije odigrao ni minut u Mozzart Bet Superligi, nije uspeo da ubedi tadašnjeg trenera Brđana Dušana Đorđevića da zaslužuje šansu.

Izabrane vesti

Engleski mediji javljaju da Peters, koji je trenutno slobodan igrač, ima na stolu dve ponude – od Hal Sitija iz Čempionšipa i trećeligaša Linkoln Sitija.

Tražim klub. Još uvek verujem u svoje kvalitete. Engleska je zemlja u kojoj bih mnogo voleo da zaigram. Pogotovo kada vidim koliko navijača je prisutno na utakmicama u Premijer ligi i Čempionšipu. Moj prijatelj Zijan Fleming igra za Milvol i često mi priča o tome koliko je Čempionšip sjajan. To je definitivno takmičenje u kojem bih voleo da se oprobam”, kazao je Peters za engleske medije.

Krilni napadač je došao u Čukarčki direktno iz Real Kastilje, B tima Madriđana. Međutim, posle svega pet meseci raskinuo je ugovor i vratio se u Holandiju, u Volendam. Ni u toj ekipi Peters nije igrao za prvi tim takmičarske mečeve, pa je nastavio karijeru u Aziji, u Golf Junajtedu iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Sa tim timom se nedavno rastao, pa je sada potpuno slobodan u izboru nove sredine. Čisti papiri mu uostalom i jesu preduslov za prelazak u Englesku izvan prelaznog roka.

U Engleskoj su trenutno dva bivša fudbalera Čukaričkog. Golman Đorđe Petrović je nedavno potpisao za Čelsi, dok je Slobodan Tedić u trećeligašu Čarltonu kao pozajmljeni fudbaler Mančester Sitija. Odigrao je dosad pet mečeva u Ligi 1 u dresu Čarltona, postigao jedan gol i zabeležio jednu asistenciju.


tagovi

Mink PetersČukaričkiHal sitiLinkoln

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara