©Starsport
©Starsport

Još jedan pokušaj buđenja velikana

Vreme čitanja: 2min | sub. 29.10.22. | 10:46

Čuveno rivalstvo beogradskih klubova danas od 14 časova na Staroj Karaburmi dobija novu stranicu

Nedavnom radnom akcijom u režiji navijača ruinirani stadion na Staroj Karaburmi umiven je do te mere da makar delimično zasija nekadašnjim sjajem prilikom svetkovine među niželigaškim derbijima. Dom Romantičara na kojem su ne tako davno gostovali velikani poput Atletiko Madrida i Galatasaraja, danas će od 14 časova predstavljati pozornicu na kojoj će veliki rivali OFK Beograd i Zemun ispisati još jednu u nizu stranica međusobnih okršaja.

Borbe koje su nekada plavo-beli i zeleno-plavi vodili na superligaškoj i prvoligaškoj sceni već drugu godinu uzastopno ukras su Srpske lige Beograd sa istim pitanjem koje uz uzdah postavljaju na obe strane - da li je vreme za povratak na staze stare slave?

Izabrane vesti

Nekada predstavnici srpskog fudbala u Evropi, godinama unazad su daleko od nekadašnjeg sjaja, međutim uprkos teškoćama sa kojima se suočavaju Romantičari i Zemunci održali su draž gradskog derbija. Drugu sezonu uzastopno, današnji rivali dočekali su sa ambicijama da se vrate korak bliže eliti, međutim zadatak u kojem nisu uspeli prethodne sezone ni u aktuelnoj neće biti jednostavan.

Da je pred OFK Beogradom i Zemunom kompleksan izazov na najbolji način oslikava tabela posle 11 kola na kojoj današnji rivali gledaju u leđa Zvezdari i Torlaku, dok ih razdvaja BASK Tek. Klub iz Ugrinovačke uz sedam pobeda doživeo je četiri poraza te za liderima Srpske lige kaska dva boda, dok je današnji domaćin uz učinak od četiri pobede, šest remija i jedan poraz na sumi od 18 bodova.

(2,40) OFK Beograd (3,10) Zemun (2,95)

Suočeni sa egzistencijalnim problemima predstavnici nekog sada već davnog vremena i starog fudbala, godinama unazad lutaju u potrazi za receptom koji će ih vratiti na staze stare slave, te o danima u eliti pričaju sada iz već pozne prošlosti. OFK Beograd je pod pritiskom svih izazova došao u situaciju da od strane najvernijih navijača čak bude pokrenuta akcija finansijske pomoći na koju su se odazvali brojni klubovi inavijači kako iz Srbije tako i iz regiona. Takođe, breme svih problema uticalo je da dođe do promena rukovodstva na Staroj Karaburmi, a značajnu lekciju za Romantičare predstavljaće iskustvo iz prethodne sezone kada je klub sa Stare Karaburme zimsku pauzu dočekao na čelu tabele sa četiri boda više od prvog pratioca, a trku okončao iza novobeogradskog Radničkog i Zemuna.

Klub iz Gornje varoši, u prethodnom periodu pokazao je nešto više stabilnosti, međutim takođe je došao u situaciju da uz iskusnog Marka Đalovića tim mahom čine mladi igrači. Pobeda Zemuna, sa jedne strane predstavljala bi već osetan zaostatak za Romantičare, dok bi sa druge strane slavlje domaćina trku učinilo neizvesnijom.



tagovi

OFK BeogradFK Zemunzemun

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara