Rafinja i Sančo (©Reuters)
Rafinja i Sančo (©Reuters)

Još jedan predlog za trampu: Razmena promašenih investicija Junajteda i Barse

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.12.23. | 10:56

Sančo i Rafinja bi mogli da krenu u suprotnom smeru

Odbrojani su dani Džejdonu Sanču na Old Trafordu. Traži se model po kome bi Mančester junajtedu bilo najlakše da se rastane sa krilnim napadačem koliko u januaru, jer još od leta i utakmice sa Arsenalom, kada se sporečkao sa Erikom ten Hagom, ne konkuriše za sastav. Izopšten je iz klupskih aktivnosti, a čini se da je trampa trenutno jedina opcija koja ima prođu.

Pre nekoliko dana Bild je plasirao informaciju da je Borusija Dortmund voljna da u svoje redove vrati Džejdona Sanča i na Ostrvo pošalje Donjela Malena, a novi aber o razmeni promašenih investicija stiže sa Iberijskog poluostrva: katalonski Sport piše da bi engleski krilni napadač mogao u Barselonu, a Rafinja da krene put Mančestera.

Izabrane vesti

I dalje sve potpada pod domen spekulacija i nagađanja, daleko od toga da je realizacija posla blizu. Za Džejdona Sanča interesovanje je pokazao Juventus, kome je primamljiva opcija i angažovanje još jednog igrača koji se ne nalazi Ten Hagovim planovima – Donija van de Beka. Sve je izvesnije da će na zimu proći kroz izlazna vrata Teatra snova...

Naročito to važi za Džejdona Sanča, jer ga je Holanđanin precrtao, a sve je više klubova koji bi pokušali da mu ožive karijeru. Pomirili su se u Junajtedu sa činjenicom da su bacili 85.000.000 evra, da novac uložen u taj transfer neće moći da povrate i sada se vode parolom „daj šta daš“. Odnosno samo da bude skinut sa platnog spiska i ode što dalje.

Ionako na njega ne računaju, ponajviše zbog neprofesionalnog odnosa o kome je nedavno govorio i Nemanja Matić.

„Skoro svakog dana se dešavalo da igrači kasne na trening. Pogba ili Sančo su uvek bili među njima“, rekao je vezista Rena.

Očigledno da su u Barseloni spremni da rizikuju i pokušaju sa engleskim krilnim napadačem. I da pride u suprotnom smeru pošalju Rafinju. Brazilac nikoga u Kataloniji nije impresionirao. Od dolaska u klub dao je 12 i namestio 17 golova. Statistika nije poražavajuća, međutim, znatno bolja bila je prethodne sezone. U tekućoj je izgubio mesto i ulogu, samim tim ima i skromniji doprinos.

U operaciji razmene Džejdona Sanča i Rafinje najvažniji čovek trebalo bi da bude Deko. Pre no što je postao sportski direktor Blaugrane, bio je zastupnik brazilskog ofanzivca. On će biti taj koji lomi, piše Sport. Navodono je Mančester junajted predložio tranpu i biće zanimljivo videti hoće li ona proći barem negde. Barselona ili Borusija Dortmund, Rafinja ili Donjel Malen – čini se da je gotovo svima na Old Trafordu svejedno. Samo da Džejdon Sančo napusti klub.


tagovi

Mančester JunajtedBarselonaRafinjaDžejdon SančoZimski prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

Man. Junajted
Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara