Ivan Kričak (©Starsport)
Ivan Kričak (©Starsport)

Još jedan transfer Radnika u inostranstvo: Ivan Kričak prodat Mjalbiju

Vreme čitanja: 1min | sub. 13.03.21. | 11:25

Rukovodstvo Surduličana završilo je još jedan inostrani transfer. Posle veziste Filipa Jovića, klub je napustio i štoper Ivan Kričak.

Standardni prvotimac Surduličana seli se u Švedsku, gde će nastupati za Mjalbi. Po saznanjima Mozzart Sporta ugovor je potpisan na dve godine, uz opciju produžetka na još jednu, a superligaš sa juga Srbije zaradiće ovim transferom oko 150.000 evra.

Kričak je ove sezone odigrao 27 utakmica za Radnik, dao jedan i namestio jedan gol, a u klub je stigao januara 2019. iz beogradskog Sinđelića. Prvenstvo u Švedskoj počinje sredinom aprila, pa će imati dovoljno vremena da se uigra sa novim saigračima, koji su prošlu sezonu završili na petom mestu.

Izabrane vesti

"Dugo smo ga pratili i dobili dosta dobrih preporuka. Ivan je u formi i to znači da će odmah moći da bude na raspolaganju treneru. Reč je o igraču koji ima samopouzdanje kada mu je lopta u nogama, dobro se postavlja i pokriva prostor", izjavio je sportski direktor Mjalbija, Hase Larson.

Radnik će najusepšniju sezonu od kada je superligaš morati da nastavi bez dvojice važnih igrača, pošto je prethodno Jović prodat beloruskom Ruhu iz Bresta.

Surduličani pod vođstvom Slavoljuba Đorđevića imaju samo jedan poraz u 2021. godini (od Partizana) i plasirali su se u polufinale Kupa Srbije, kroz koji će pokušati da se domognu istorijskog plasmana na međunarodnu scenu, dok su u Superligi na šestom mestu. Dobrim rezultatima ekipa je skrenula pažnju na sebe, a rukovodstvo kluba to koristi da obezbedi značajne prihode.


tagovi

Radnik SurdulicaŠvedskamjalbi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara