(© twitter.com/HerthaBSC)
(© twitter.com/HerthaBSC)

Još jedan veliki poraz Šalkea: Opet je izvisio za golmana

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.08.20. | 16:15

Aleksandar Švolov u Berlinu do 2024.

Neki „mudri“ ljudi sede u kancelarijama Šalkeovog stadiona i od kluba koji je nekad ciljao krunu prave ruinu. Minule sezone drhatali su da ne ispadnu, a u svakom prelaznom roku naprave bar po jedan kiks, s tim da su ih toliko nakupili da je svaka slučajnost isključena.

Put Liverpula je otišao Žoel Matip, Sead Kolašinac u Arsenal, u Ajaks se vratio Klas Jan Huntelar, Maks Majer se preselio u Kristal Palas, Leon Gorecka i Aleksandar Nibel u Bajern, Danijel Kaliđuri u Augzburg... Svi besplatno. Cvonjka jednog u Gelzenkirhenu nisu uzeli na fudbalerima koji vrede nekoliko desetina miliona evra. Grca u dugovima nekada slavni klub i otuda je razumljivo što je pretrpeo još jedan poraz. Opet u prelaznom roku, s tim da sad nije ostao bez svog, već tužeg igrača.

Izabrane vesti

Nebesko-plavi su i pre okončanju minulog prvenstva krenuli u operaciju dovođenja novog golmana, jer je Nibel istrajao u nameri i preselio se u Minhen. Izbor je pao na Aleksandra Švolova iz Frajburga, čak su klub i igrač imali dogovor, ali kad je trebalo isplatiti obeštećenje Šalke se spotakao. Ponudio je isplatu na rate, Frajburg insistirao da odmah dobije sav novac –8.000.000 evra nije prevelik iznos za uslove modernog fudbala – a kako se stvari nisu pomerale sa mrtve tačke posao je propao.

Po principu, „dok se dvoje svađaju, treći profitira“ umešala se Herta i najpre dogovorila uslove sa igračem, potom bez problema isplatila Frajburu fiksno obeštećenje od 8.000.000 evra i dobila 28-godišnjeg čivara mreže, dokazanog na terenima Bundeslige. Aleksandar Švolov je promovisan u Berlinu, naredne četiri godine provešće na Olimpijskom stadionu.

Razgovori sa trenerom Brunom Labadijom i direktorom Mihaeom Precom od početka su bili iskreni. Ideje su nam se poklopile, odgovara mi uloga namenjena u Herti. Reč je o klubu bogate tradicije, izuzetno sam motivisan da doprinesem povratku na staze stare slave“, rekao je Švolov.

A Šalke? Kakva li ga budućnost čeka kad ni golmana nije uspeo da dovede?


tagovi

Aleksander Švolov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara