(©Starsport)
(©Starsport)

Još jedna Partizanova recka u Humskoj, maestralno veče Kvinsija Meniga i Rikardov skok na kotu 16

Vreme čitanja: 3min | ned. 26.09.21. | 22:05

Spartak izdržao 14 minuta – 5:0

Sve po starom u Humskoj 1. Parni valjak grabi po redu vožnje, kako je startovao šampionsku trku, nastavlja je nesmanjenom brzinom.

Udarena je još jedna recka na crno-beloj strani Topčiderskog brda, Spartak nije izdržao ni četvrt časa pod naletom nezadrživog ove sezone Rikarda Gomeša, koji je danas postigao 16. gol na 17 utakmica Partizana na svim frontovima i trasirao put ka devetom trijumfu u Superligi – 5:0.

Izabrane vesti

Meč je, ipak, obeležio Kvinsi Menig, pojačanje crno-belih iz Holandije, koji se još adaptira na saigrače, novi stil igre, ligu, ali je večeras pokazao zbog čega je doveden u Humsku. Dve njegove asistencije u prvom poluvremenu rešile su utakmicu, a da je pre svega Rikardu bolje išlo moglo je da ih bude i više. A, nakon toga je Menig postigao prelep gol “kiflom” u dalji ugao pod prečku, za ovacije na otvorenoj sceni za maestralno veče, najbolje od dolaska u Beograd.

Partizan je i posle ovog kola usamljen na vrhu tabele sa bodovnom prednošću u odnosu na večitog rivala, laka pobeda je smirila duhove koji su se podigli oko stadiona odlaskom Sejdube Sume, te sada crno-beli mogu u miru da se spremaju za četvrtak i meč sa Florom u drugom kolu Lige konferencije.

Jedino čime Stanojević ne može da bude zadovoljan viđenim u prvom poluvremenu je koncentracija u završnici. I to nije ovog puta Partizan promašio mnogo šansi, nego nije uspeo da stvori brdo zicera samo zato što završni pas nije služio gotovo nikog osim Kvinsija Meniga.

Svih 45 minuta Parni valjak je “visio” na ivici šesnaesterca Spartaka i da je lopta bar za 50 odsto bolje slušala crno-bele u momentima kada je trebalo uposliti saigrača za gol šansu, proturiti loptu gde treba ili je poslati na pravo mesto, bio bi golman Subotičana Dubljanić pred pravom golgotom ispred mreže.

Bilo je i šansi, kako nije. Menig je imao prvu priliku na meču i tukao preko gola, Terzićev lep lob je završio pored stative, Rikardo je u dve stoodstotne prilike jako loše šutirao...

Spartak je izašao u formaciji 5-4-1 i izdržao je s njom 14 minuta da ne primi gol. A, kada je već mast otišla u propast, otvorili su se Plavi golubovi i probali da se nadigravaju sa liderom na tabeli. Uspeli su da stvore jednu veliku šansu, koju je Srećković završio udarcem preko gola. Lepo je za oko i dušu navijača na tribinama kada gledaju dva tima kako se nadigravaju, a ne da jedan ne prelazi centar, ali to je u drugu ruku mač sa dve oštrice za autsajdera, što se pokazalo na primeru Subotičana.

Izdržali su baražnu paljbu Partizana sve do poslednjeg minuta sudijske nadoknade, a onda je Kvinsi Menig još jednom našao put da asistira, ovog puta mladom Nikoli Terziću, koji je vođstvo crno-belih podigao na 2:0. Tu je, suštinski, meč bio rešen.

Sve je bilo isto u drugom delu. Partizan je napadao, stvarao opasne akcije ispred šesnaesterca Spartaka, golman Dubljanić je skinuo dve velike šanse Terzića i Natha, ali kod majstorije Meniga u 61. minutu nije mogao baš ništa. Holanđanin je “ubio pauka” i otrčao ispred juga da sa širokim osmehom na licu pokaže na grb na dresu.

Samo malo nakon toga Rikardo Gomeš je postigao svoj drugi gol na meču i to tako što je ponovo obišao golmana i poslao fudbal u praznu mrežu. Asistent – Nemanja Jović. Još jedna dobra vest za Stanojevića, što ne opada tonus pojedincima, lepeza strelaca i asistenata je i dalje poprilično široka. Na koncu, pre sudijskog zvižduka ponovo dobar napad Jovića, a loptu u mrežu je poslao Holender.

Ubedljiva pobeda Partizana, pet golova, sačuvana mreža i mir ponovo u kući. Bolje nije moglo...


tagovi

Kvinsi MenigRikardo GomešFK PartizanSpartak SuboticaSuperliga Srbije

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara