Još jedna pobeda i titula: Trgovi Madrida, spremajte se (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.07.20. | 23:52

Pobedom u Granadi Real sačuvao četiri boda više u odnosu na Barselonu – 2:1

Trgovi Madrida mogu da se spremaju za šampionsku proslavu. Još nije kraj, ali kao da jeste. Real Madrid je napravio još jedan veliki korak ka šampionskoj tituli, prvoj posle 2017. godine. Kraljevi su večerašnji trijumfom protiv Granade(2:1) sačuvali četiri boda viška u odnosu na Barselonu. Ostalo je još dva kola do kraja, pa će u četvrtak 16. jula protiv Viljareala imati kolosalnu priliku da 34. put u klupskoj istoriji prigrle pehar najboljem timu Španije.

Ne blista Real Madrid u ovoj eri posle pandemije virusa korona, ali marljivo pobeđuje i skuplja bodove. Iznenađenja nije bilo ni ove večeri u Andaluziji, pošto je supersoničan početk timu Zinedina Zidana bio dovoljan da dođe do još jednog trijumfa. Ovoga puta nije bilo penala u režiji Serhia Ramosa, ulogu junaka preuzeo je drugi Senator iz Zidanovog špila karata. Da, reč je o Luki Modriću, koji je kao u najboljim danima bio vezivno tkivo igre najtrofejnijeg evropskog kluba.

Izabrane vesti

Upravo je Modrić u desetom minutu počeo akciju, i doturio loptu do Mendija. Snažni levi bek je uradio ostali, već deo posla. Kao šilo je probio odbranu Grande. U jednom trenutku se činilo da je otišao u mrtav ugao, ali je ispalio katapult koji se zario u mrežu domaćina.

Po istoj matrici Real Madrid je stigao do drugog gola. Granada je lako izgubila loptu u bezbednoj zoni, ali je ostavila suviše mnogo prostora igračima Zinedina Zidana. Bila je to školska tranzicija, koju je isto tako školski završio Karim Benzema. Lagano se oslobodio čuvara i stigao do još jednog gola.

Granada je ako ništa drugo muški poginula do kraja susreta. Nije dozvolila Real Madridu da gostovanje u Andaluziji pretvorio u šampionski festival. Imao je domaćin čak i više šuteva ka golu. Jedan od njih, onaj Mašisov je pogodio cilj. 

ŠPANIJA 1 – 36. KOLO

Subota

Osasuna - Selta 2:1 (1:1)

/Enrik 23, Hoze 90+1 - Mina 10/

Valjadolid - Barselona 0:1 (0:1)

/Vidal 15/

Atletiko Madrid - Betis 1:0 (0:0)

/Kosta 74/

Nedelja

Espanjol - Eibar 0:2 (0:2)

/Ekspozito 25p, 36/

Levante - Atletik Bilbao 1:2 (0:2)

/Bardi 71 - Garsija 4, 45+1/

Leganes – Valensija 1:0 (1:0)

/Perez 18/

Sevilja - Majorka 2:0 (1:0)

/Okampos 41p, El Nesiri 84/

Ponedeljak

Alaves - Hetafe 0:0

Viljareal - Sosijedad 1:2 (0:0)

/Kazorla 85 - Vilijan Žoze 61, Ljorente 75/

Granada - Real Madrid 1:2 (0:2)

/Mašiš 61 - Mendi 10, Benzema 16/



tagovi

Real MadridKarim BenzemaZinedin ZidanLuka Modrić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara