©Starsport
©Starsport

Još jedno "englesko" pojačanje u Srbiji: Paunovićev pulen Dejan Tetek iz Redinga u Novi Sad

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.09.23. | 09:49

Vojvodina vraća na pravi put veliku nadu srpskog fudbala

Debi u Čempionšipu sa tek napunjenih 18 godina, a potom nešto više od godinu dana strpljive berbe minuta i krađe iskustva u najjačem drugoligaškom društvu na svetu. Delovalo je - idealan put za Dejana Teteka, ali je planove mladog veziste naprasno prekinula teža povreda i praktično ga na godinu i po dana ga odvojila od terena. Duga pauza ovog leta je postala prošlost, a preme saznanjima Mozzart Sporta, sledeća stanica doskorašnjeg igrača Redinga je Vojvodina.

Prelom noge odvojio je Teteka početkom 2022. godine od terena, a kraj dugog oporavka fudbaler rođen 2002. godine dočekao je kao slobodan igrač usled isteka ugovora sa Redingom.

Izabrane vesti

Klub koji je u međuvremenu ispao u Ligu jedan i Orlić su se rastali krajem minule sezone, te je Tetek čistih papira krenuo u potragu za novom sredinom. Vikomb Vonderers je predstavljao prvu stanicu za perspektivnog vezistu, međutim dogovor nije postignut, pa je Srbin rođen u Engleskoj odlučio da se vrati u dedovinu i postigao načelni dogovor sa Vojvodinom.

Talentovani fudbaler seniorski debi upisao je pod komandom Veljka Paunovića u Redingu, a upravo srpski strateg bio je jedan od zaslužnih što je vezista izabrao Srbiju uprkos interesovanju Gordog Albiona. U narednih godinu i po dana Tetek je sticao iskustvo paralelno u Čempionšipu i Premijer ligi 2, međutim povreda je donela neplaniranu pauzu i značajno pokvarila planove perspektivnom igraču.

Vojvodina je u čitavoj situaciji videla šansu, uz veru da će vezistu uspeti da vrati na željeni kolosek i tako u njemu dobiti dragoceno pojačanje, pa se čeka samo ozvaničenje dogovora kako bi Tetek postao novo u nizu letnjih pojačanja Novosađana.

Klub sa Karađorđa su ovog leta između ostalog pojačali Stefan Vukić, Andrija Radulović, Lazar Rosić, Asmir Kajević, Đorđe Crnomarković, Džonatan Bolingi, Guram Giorbielize i Mateus Indio, a posle šest kola Stara dama ima po dve pobede, remija i poraza.

Naredni izazov Vojvodinu očekuje po povratku sa reprezentativne pauze kada u okviru Mozzart Bet Superlige gostuje Spartaku.



tagovi

FK VojvodinaDejan Tetek

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara