Viktor Radojević pod nadzorom Marka Neđića (@Starsport)
Viktor Radojević pod nadzorom Marka Neđića (@Starsport)

Još malo o Zvezdinom projektu levog beka: Radojević je igrač na kog trener uvek može da se osloni

Vreme čitanja: 3min | čet. 11.01.24. | 16:48

Ono što je najavljeno pre dve i po godine dogodilo se ove zime

Vladan Milojević se vratio, u sredu ponovo obukao trenerku s obeležjima Crvene zvezde i održao prvi trening sa ekipom koju će tokom proleća pokušati da vrati na vrh Mozzart Bet Superlige gde ju je i ostavio kada se pre četiri godine rastao sa klubom.

Po običaju, trener koji je vratio evropski sjaj Crvenoj zvezdi nije davao jake izjave pred novinarima. Najavio je da je pred njim novi izazov i da se ne plaši zaostatka za Partizanom. Javnosti zanimljivije izjave dao je generalni direktor Zvezdan Terzić koji je uglavnom pričao o aktuelnostima vezanim za prelazni rok, a posebnu pažnju privukla je ona da crveno-beli ove zime, mimo očekivanja, neće dovoditi levog beka. Tačnije, starosedeocu Milanu Rodiću biće priključen Vikotr Radojević.

Izabrane vesti

O takvom epilogu govorilo se još pre dve i po godine, kada je Terzić rekao da Omladinska škola Crvene zvezde radi na projektu pronalaženja naslednika Milanu Rodiću, a da je "prvi koji obećava" momak rođen 2004. godine. Nije Zvezdin direktor tada imenovao momka iz Mladenovca, ali je jasno bilo o kome govori. Razvojni put Viktora Radojevića je takav da se moglo očekivati da će uskoro dobiti poziv da se dokaže na pripremama A tima.

Bio je najbolji igrač pionirske selekcije 2018. godine, kapiten u klubu i reprezentaciji, prekomandovan među starije godište, a od prošle sezone nastupa u seniorskoj konkurenciji kao igrač Grafičara. Tamo ga je dočekao Marko Neđić, trener koji je u velikoj meri zaslužen za Radojevićevo fudbalsko stasavanje.

"Od kadeta smo zajedno, odavno se videlo da ima potencijal i sada je to potvrđeno. Njegovo ime se dugo pominje na Marakani, a dobrim radom se izborio za šansu. Siguran sam da Crvena zvezda u budućnosti može da ima benefit od njega", ističe Neđić za Mozzart Sport.

Mladi trener posebno naglašava mentalitet mladog Radojevića.

"Ima pobednički karakter, uporan je, osvajao je titule u kadetima i omladincima, bio kapiten u reprezentaciji, a dokazao se i u Grafičaru. Imao je dobar razvojni put, zna šta je Crvena zvezda i ume to da nosi. Možemo da kažemo da je Zvezdino dete od A do Š".

Do poziva na pripreme prvog tima Crvene zvezde Viktor Radojević je sakupio 44 utakmice u seniorskom fudbalu kao igrač Grafičara.

"Prošle sezone se privakavao na prelaz iz omladinskog u seniorski fudbal, ali je i pored toga dosta igrao. Ove sezone je već bio standardan i u nekoliko utakmica čak i kapiten, što potvrđuje da ima izražen karakter".

Smatra Neđić da mladi bek ima predispozicije koje moderan fudbal zahteva od te pozicije, a to je pre svega odlična fizička sprema i igra u oba smera.

"Moderan je bek, nije klasičan defanzivac, dobro se snalazi i u napadu. Ima karakteristike za igru u oba smera, ali teren je jedino merilo, izborio se za šansu, sada je na njemu da ju je iskoristi. Pouzdan je igrač, trener može uvek da se osloni na njega, ispunjava sve zadatke koji se od njega traže, a to se u današnjem fudbalu jako ceni", dodao je trener Grafičara.

Razgovarao je Marko Neđić proteklih dana sa Radojević, ali i sa Vladanom Milojevićem.

"Zvao me je Vladan Milojević da se raspita o njemu i rekao sam šta mislim, a to je da je svojim radom, trudom i ponašanjem zaslužio poziv prvog tima. Sada je na njemu da se pokaže. Verujem da će se snaći, na osnovu igara koje je prikazao u proteklih šest meseci. Dosta sam pričao i sa Viktorom, dugo smo već zajedno. Rekao sam mu da je zaslužio šansu koju mu se ukazala, ali sada mora još više da zapne da bi opravdao očekivanja. Može mnogo toga da nauči od Rodića i trebalo bi to da iskoristi", naglašava Neđić.


tagovi

FK Crvena zvezdaGrafičarMarko NeđićViktor RadojevićMozzart Bet Superliga

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara