Još za Barsu da potpiše pa da nam objasni: Kako, majstore?!

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.03.24. | 20:23

Sport Bild tvrdi da Katalonci imaju na nišanu Šupo Motinga

Opet u istoj rečenici Bajern i Braselona. I opet je u pitanju potencijalni posao dva kluba. Juče smo preneli vest kako postoji mogućnost trampe (Kimih za Arauha), a danas Sport Bild tvrdi da Katalonci gledaju u pravcu Erika Maksima Šupo Motinga (34) i razmatraju mogućnost da ga angažuju kao backup opciju za iduću sezonu.

Zvuči pomalo čudno, imajući u vidu da je Barselona dovela mladog Vitora Rokea da stasava uz Roberta Levandovskog, ali izgleda da u klubu sa Nou Kampa žele da imaju još jednog iskusnog ofanzivca na raspolaganju.

Izabrane vesti

Na ruku im ide to što Kameruncu ističe ugovor, pregovori sa Bajernom ne postoje (za sada) i sve govori da će ovaj biti slobodan u izboru nove sredine. Pa ako se spekulacije u jednom času pretvore u nešto konkretno, ostaće nam samo da priupitamo Šupa Motinga: Kako, majstore?

Pari Sen Žermen, Bajern, Barselona... I sve to u veteranskim godinama, posle skromnih izdanja u Hamburgeru, Šalkeu, Stouku, Majncu, Nirnbergu.

Šalu na stranu, daleko od toga da nipodaštavamo golgeterske vrednosti snažnog napadača, ali da je imao zanimljiv put - to definitivno. A posebno je interesantan detalj da za njega niko nikada ni centa nije platio?! Uvek je odlazio / dolazio kao slobodan igrač.

Barsi bi planove - ukoliko takvi zaista postoje - mogle da pokvare ponude što Šupo Motingu stižu iz MLS lige i Saudijske Arabije. Ukoliko bude želeo da ostane na nivou sadašnjih primanja (a ona su zaista ozbiljna: 7.000.000 evra fiksno, plus 3.000.000 kroz razne bonuse; izboksovao ugovor karijere u Minhenu prošlog marta dok se još nije znalo da će Bajern uspeti da ulovi Harija Kejna), onda će Kamerunac definitivno izabrati neku od egzotičnih destinacija. Ali ako mu je stalo da unucima jednog priča kako je igrao za Bajern i Barselonu, dva od pet najvećih klubova na svetu, pa još i za Pari Sen Žermen u njegovo najslavnije doba, nema dileme šta mu je činiti.

Novac u drugi plan i prihvatj šta se nudi.


tagovi

Letnji prelazni rok 2024Erik Maksim Šupo Moting

Obaveštavaj me

Bajern
Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara