Jovan Stanković u dresu SR Jugoslavije (©Reuters)
Jovan Stanković u dresu SR Jugoslavije (©Reuters)

Jovan Stanković novi trener španskog šestoligaša Đenove

Vreme čitanja: 1min | pon. 11.12.23. | 12:08

Promocija srpskog stručnjaka zakazana za sredu, pred njim je zadatak da uvede tim iz Majorke u peti rang

Nekadašnji fudbalski reprezentativac SR Jugoslavije Jovan Stanković nastavio je da se bavi trenerskim poslom u Španiji. Posle neuspešne epizode u četvrtoligašu Agilasu našao je novi angažman, potpisao je do kraja sezone ugovor sa španskim šestoligašom Đenovom iz Majorke.

Reč je o klubu koji je prošle sezone ispao iz petog ranga, a koji u novom šampionatu nije dobro započeo. Stanković je zamenio na klupi Isidra Marina Gutijereza, a u nedelju je već sedeo na klupi u porazu od Atletik Ujalfasa (1:4). Iako je već debitovao, Stanković će zvanično da bude promovisan tek u sredu, za kada je zakazana konferencija za štampu.

Izabrane vesti

Godinama već 52-godišnji Beograđanin živi na Palma de Majorci. U nju se prvi put doselio 1995. godine, kada je prešao iz Crvene zvezde da igra za Majorku. Zadržao se šest sezona u tom prvom mandatu, potom je proveo šest meseci u Olimpiku iz Marselja i još dve sezone u madridskom Atletiku, pre nego što se vratio u Majorku da odigra sezonu 2003/2004.

Trenerskim poslom Stanković je zvanično počeo da se bavi 2014. godine, kada je seo na klupu beogradskog Sinđelića. Proveo je potom dve godine na čelu omladinskog tima Crvene zvezde, a zatim i nekoliko meseci na klupi Iskre iz Danilovgrada. Posle toga se vratio u Španiju, gde je radio u niželigašima San Fernandu i Agilasu.


tagovi

Jovan StankovićĐenovaMajorka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara