Ivan Jovanović (©Reuters)
Ivan Jovanović (©Reuters)

Jovanovićev čudesan niz traje, penal sačuvao PAO perfektnim (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 09.10.22. | 21:46

Atinjani pogotkom sa bele tačke desetak minuta pre kraja savladali Asteras 1:0 i zadržali maksimalan učinak posle sedam kola

Pre deset godina Ivan Jovanović je sa APOEL-om stigao do četvrtfinala Lige šampiona, gde je Real Madrid morao dobro da se pomuči da bi eliminisao Kiprane. Danas je 60-godišnji strateg iz Loznice na putu da napravi novo čudo. Da Panatinaikos vrati na tron grčkog fudbala, na kom je poslednji put bio 2010. godine.

Godinama dominantni Olimpijakos imao je velike planove uoči ove sezone, projektovan je plasman u Ligu šampiona, dovedena zvučna pojačanja poput Marsela, Hamesa Rodrigeza, Sedrika Bakambua, Sima Vrsaljka, Filipa Zinkernagela... Međutim, crveno-beli su jedva uspeli da se plasiraju u Ligu Evrope, a i tamo im ne ide baš najbolje - porazi od Nanta, Frajburga i Karabaga u prva tri kola. U prvenstvu Grčke je aktuelni šampion već imao dva remija i poraz u sedam odigranih kola.

Izabrane vesti

Lošu atmosferu u Pireju na najbolji način koristi Panatinaikos, koji je već odmakao na sedam bodova razlike. Ni Jovanovićevi izabranici se nisu proslavili na međunarodnoj sceni, pošto su u kvalifikacijama za Ligu konferencije eliminisani od Slavije Prag, ali su u Grčkoj i dalje bez greške. U sedmom kolu savladan je Asteris Tripolis 1:0, za perfektnih 7/7.

Jedini gol u meču dao je Španac Aitor Kantalapiedra, kada je desetak minuta pre kraja realizovao penal. Upravo on ga je i iznudio.

Na svom dosadašnjem putu PAO je preskočio dva od četiri velikana grčkog fudbala. PAOK je savladan u prošlom kolu 2:1, a pre toga AEK istim rezultatom. Ono što svi u zemlji Helena čekaju je veliki derbi sa Olimpijakosom, a on je 6. novembra, na stadionu zeleno-belih.

U svojoj prvoj sezoni na klupi Atinjana, Jovanović je Panatinaikosu doneo trofej kupa, ali je prvenstvenu trku ekipa završila na četvrtom mestu sa čak 22 boda manje od najvećeg rivala. Da li je došlo vreme da se promeni poredak u grčkom fudbalu?


tagovi

Grčka 1PanatinaikosIvan Jovanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara