Joveljić (©Reuters)
Joveljić (©Reuters)

Joveljić čuva galaktičke snove Galaksija: Plej-of primarni cilj, onda ni trofej nije nedostižan

Vreme čitanja: 4min | sub. 16.07.22. | 17:30

Svetla MLS-a već dva meseca usmerena ka razigranom Srbinu

Neverovatnim igrama u prethodna dva meseca i sa osam pogodaka na isto toliko utakmica Dejan Joveljić postao je tema broj jedan u MLS ligi. Talentovani golgeter odličnim igrama uspeo je da napravi iskorak posle perioda adaptacije u Sjedinjenim Američkim Državama i uspostavi ritam u idealnom trenutku s obzirom na to da Los Anđeles Galaksi ulazi u završnu fazu prvenstvene trke, te u dresu kluba iz Kalifornije sa pravom mašta o visokim ciljevima na koje se osvrnuo u razgovoru za Mozzart Sport pred gostovanje Kolorado Rapidsima (03.00).

Izabrane vesti

"Učinak je dobar, ali daleko od mog cilja. Hvala Bogu, ide dobro. Na meni je da nastavim da se trudim, treniram naporno i koristim šanse. Ciljevi i apetiti rastu te ću dati sve od sebe da nadmašim dosad najefikasniju sezonu i 20 golova postignutih za Volfsberger", rekao je Joveljić za Mozzart Sport.

Impresivan period centarfor rođen u Bijeljini započeo je pogotkom u pobedi nad gradskim rivalom Los Anđelesom (3:1) u osmini finala US Open kupa, međutim, blesak punim sjajem doživeo je na narednom susretu protiv Ostina (4:1). Đak Zvezdine škole priliku je dobio sa klupe u drugom poluvremenu pri zaostatku 0:1, ali je sa po dva gola i dve asistencije potpisao ubedljiv triijumf i upisao se u istoriju MLS lige kao prvi rezervista koji je učestvovao u čak četiri gola.

"Utakmica protiv Ostina je bila neverovatnia. Ispisao sam istoriju za samo 30 minuta i osećaj je zaista sjajan. Drago mi je da sam postao neizbrisiv deo ove lige. Ukoliko bih morao da izdvojim neki deo dosadašnje sezone bio bi upravo taj duel. Golovi i asistencije za čuidesan preokret".

U kratkom periodu Joveljić je od epiteta zlatne rezerve prerastao u startera, sad Galaksi rivale od prvog minuta napada sa tandemom koji čine srbin i prva zvezda kluba Čičarito.

"Isplatio se naporan i strpljiv rad. Zaista je čast deliti svlačionicu i teren sa igračem kakav je Čičarito. Dao mi je dodatnu motivaciju. Kupio sam i kupim i danas njegove trikiove, pokušavam da ih primenim u igri. Sjajan je dečko i igrač te me ne čudi izvanreda karijera koju je ostvario. Tu je i Daglas Košta, zanimljiv i dobar dečko. Imam sreću da sedim pored njega pa često razgovaramo. Mnogo će nam pomoći u nastavku sezone, samo da ga zdravlje posluži. Zaista je magičan".

Na pogotke protiv Los Anđelesa i Ostina nadovezali su se golovi Portlandu, Minesoti, Montrealu i San Hozeu, međutim impresivne igre lucidnog centarfora nisu ispratili timski rezultati. Uprkos učinku od jedne pobede u poslednja četiri susreta Joveljić je uveren da njegov tim ima potencijal za visoke ciljeve.

"Liga je takva da nema favorita i zaista svako svakoga može da pobedi. Primarni cilj nam je da izborimo plej-of, a potom u noakaut fazi je sve moguće. U eliminacionom sistemu uz malo sreće možemo i do trofeja", kazao je Joveljić.

JEDINI U GALAKSIJU NAVIJAO ZA NOVAKA, SAT DNEVNO REZERVISAN ZA ŠAH

Joveljićeva proslava nakon što je Novak Đoković nedavno osvojio Vimbldon obišla je svet putem društvenih mreža, a srpski napadač istakao je da sa zadovoljstvom prati igre našeg najboljeg tenisera. Uz praćenje ostalih sportova, 22-godišnji golgeter ima niz hobija i u javnosti je poznat kao odličan igrač šaha i bilijara.

"Vreme provodim uobičajeno, kao i svuda dosad, na treninzima, u teretani i odmarajući u stanu. Ipak, kada imam slobodne dane ili nešto više vremena trudim se da obiđem Los Anđeles i okolinu, da vidim nešto lepo. Grad je impresivan. Pratio sam Đokovićev put do trofeja na Vimbldonu, a finale je bilo baš u vreme treninga. Bilo je ja protiv svih i na kraju sam se ja radovao. Kada su hobiji u pitanju nisam imao priliku da igram bilijar ovde. Šah mi je znatno praktičniji i u proseku sat vremena dnevno provedem igrajući ga. Trudim se da u slobodno vreme uživam, da radim stvari koje volim".

SREĆAN U SAD

Na pomen povratka u Evropu, perspektivni centarfor skromno i sa obe noge na zemlji istakao je da mu je fokus u potpunosti usmeren ka aktuelnoj sredini.

"Ne znam što se toga tiče, stvarno. Ulatimo u poslednjih petnaestak utakmica u sezoni i moje je da vredno treniram i da nastavim da igram dobro. Trenutno sam srećan ovde".

MLS

Nedelja

01.30: (1,57) Montreal (4,10) Toronto (5,90)

01.30: (1,92) Filadelfija (3,50) Nju Ingland (4,10)

02.00: (2,10) Čikago (3,45) Sijetl (3,50)

02.00: (2,30) Inter Majami (3,30) Šarlot (3,15)

02.00: (1,70) Minesota (3,70) Di Si Junajted (5,10)

03.00: (1,92) Kolorado (3,60) LA Galaksi (3,90)

03.00: (2,05) Dalas (3,45) Ostin (3,60)

* kvote su podložne promenama



tagovi

MLSDejan JoveljićLA GalaksiLos Anđeles Galaksi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara