Stevan Jovetić (©Reuters)
Stevan Jovetić (©Reuters)

Jovetić i Mugoša za povratak u pobednički ritam, Crnogorci navijaju za Kiprane

Vreme čitanja: 3min | sub. 14.11.20. | 11:07

Sokolovi igraju protiv Azerbejdžana na neutralnom terenu u Zaprešiću. Ni svih šest bodova do kraja Lige nacija ne grantuje izabranicima selektora Faruka Hadžibegića ulazak u višu diviziju

Sa novim selektorom Farukom Hadžibegićem Crna Gora je odlično počela drugo izdanje Lige nacija. U Grupi 1, C divizije imala je tri vezane pobede, bez primljenog gola, ali je prošlog meseca neočekivano poražena na svom terenu u Podgorici od Luksemburga (1:2). Sa selekcijom ove malene države Sokolovi će u naredna dva kola da se bore za prvo mesto i ulazak u viši rang takmičenja pod okriljem UEFA. U slučaju istog broja bodova, u boljem položaju su Luksemburžani jer imaju bolji međusobni skor.

Pobeda je imperativ za Crnogorce koji će na neutralnom terenu u Zaprešiću da igraju protiv Azerbejdžana u subotu (18.00). Zbog nestabilne situacije u Nagorno Karabahu i sukoba sa Jermenijom, Azeri ne mogu da igraju u svojoj zemlji. To će olakšati posao Đetićima. U prvom meču pod Goricom Crna Gora je slavila sa 2:0 golovima Stevana Jovetića i Igora Ivanovića. Nominalni domaćin ove utakmice ima četiri boda i samo teoretske šanse da osvoji prvo mesto i preseli se u B diviziju Lige nacija.

Izabrane vesti

Hadžibegić ne može da računa na najači tim. Zbog kartona je suspendovan Marko Simić, dok je Nikola Vukčević povređen. U selekciju se vraćaju fudbaler Lacija Adam Marušić i napadač korejskog Inčona Stefan Mugoša.

Uzdanica Crne Gore je napadač Monaka Stevan Jovetić. On je prethodnih godina imao mnogo problema sa povredama nije standardan kod Nika Kovača u redovima Kneževa, ali je i dalje alfa i omega selekcije. Postigao je tri od šest golova Sokolova u Ligi nacija. Igor Ivanović je zatresao dva puta mrežu, a Fatos Bećiraj jednom.

Crnogorci ne drže ključ više u svojim rukama, ali selektor Hadžibegić veruje u svoje izabranike.

"U situaciji smo da možemo da pobedimo obe utakmice, a da nam to možda i ne donese prvo mesto u grupi, tako govori tabela. Nemamo neki veći pritisak, svesni smo situacije već neko vreme. Koncentrisani smo na utakmicu protiv Azerbejdžana, vrlo tešku, sa ekipom koja će biti motivisana kao i mi, jer želi da ostvari povoljan rezultat, iako nema šansi da bude prva na tabeli“, poručio je Hadžibegić na konferenciji za novinare, prenosi portal Vijesti.

Azerbejdžan je pre tri dana igrao u Sloveniji bez golova u prijateljskoj utakmici.

"Gledali smo ih protiv Slovenije, naš stručni štab je napravio analizu te utakmice. Nema nekih velikih novosti u odnosu na period kada smo ih pobedili kod kuće. Videli smo da su ultra motivisani da naprave što bolji rezultat. Oni su našli svoju motivaciju, nadam se da ćemo mi naći našu. Svaka utakmica je različita, imamo svoje želje, ali mogućnosti zavise od onoga što bude na terenu. Radili smo ozbiljno, sa idejom da pobedimo i nadam se da ćemo naći rešenje, kao što smo ga našli u prvoj utakmici sa Azerbejdžanom“, istako je selektor Crne Gore.

Stefan Mugoša trebalo bi da se nađe u startnoj postavi. On je odmarao pre tri dana protiv Kazahstana u prijateljskom meču, kada su minutažu na mestu centralnog napadača podelili Fatos Bećiraj i Dino Islamović.


tagovi

Liga nacijareprezentacija Crne Gorereprezentacija Azerbejdžanareprezentacija Luksemburgareprezentacija Kipra

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara