Lukas Beltran (©AFP)
Lukas Beltran (©AFP)

Jović dobija konkurenciju u špicu: Fjorentina hoće golgetera Rivera, cena 20.000.000

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.07.23. | 12:33

Ranije su u priču za Lukasa Beltrana ušli Benfika i Atletiko Madrid i odustali

River Plejt je u argentinskim i južnoameričkim okvirima veliki klub, pa i globalnim kada se posmatra kao brend. Međutim, na tržištu transfera je sitna riba i živi od prodaje igrača. Gotovo svake godine je primoran da najbolje igrače proda, ali evropski klubovi ga retko kad opljačkaju. Obično pošteno plate. Tako će biti i u slučaju Lukasa Beltrana.

Navijači Milionera su bili skeptični kada je Hulijan Alvarez prodat Mančester Sitiju za 21.400.000 evra, pitali su se šta će biti kada istekne pozajmica, ko će nadomestiti golove... I onda je iz „kuhinje“ na Monumentalu izašao Lukas Beltran. Vratio se sa pozajmice iz Kolona, počeo nemilosrdno da cepa mreže i skrenuo je pažnju klubova iz Evrope. Prvo su u red stali Benfika i Atletiko Madrid, a u trku za potpis ušla je i – Fjorentina.

Izabrane vesti

Luka Jović bi uskoro mogao da dobije jaku konkurenciju u špicu. Klub iz Firence ušao je u pregovore sa River Plejtom oko Lukasa Beltrana, piše transfer-ekspert Đanluka di Marzio. Argentinski šampion postavio je cenu i pre početka letnje pijace, na najboljeg strelca nalepio je etiketu na kojoj piše 20.000.000 evra. U tu sumu uključeni su i bonusi.

Za Benfiku i Atletiko Madrid bila je to prevelika suma novca, odbila ih je, ali interesovanje Fjorentine ne jenjava. Zastupnici dva kluba su u neprekidnom kontaktu, Vinčenco Italijano želi novog napadača i sportski sektor italijanskog kluba misli da je Argentinac pravi izbor. Viola od napadača ima Luku Jovića, Artura Kabrala, Kristijana Kuamea, kao i Luisa Munteanua, koji je u transferu vrednom 1.400.000 evra ovog leta stigao iz Farula. Takođe i mladog Gabrijelea Gorija, vratio se sa pozajmice.

Kvantitativno igrača u špicu ne manjka, ali očigledno da na Artemio Frankiju nisu u potpunosti zadovoljni njihovim doprinosom, žele više. Lukas Beltran je sa River Plejtom postao šampion, u proseku je postizao gol skoro na svakom drugom meču (na tri fronta odigrao 31 meč i dao 15 golova, imao i tri asistencije), a ne bi se vodio ni kao stranac, jer poseduje italijanski pasoš. I pride je projektovan za prodaju.

Još „samo“ da se Fjorentina i River Plejt nađu oko cene...


tagovi

River PlejtFjorentinaLukas BeltranLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara