Slavlje fudbalera Fiorentine (Reuters)
Slavlje fudbalera Fiorentine (Reuters)

Jovićeva improvizacija pogurala pobedu u Firenci: Viola sanja završnicu Lige konferencije (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 09.03.23. | 23:04

Prvu utakmicu osmine finala rešio Antonjin Barak golom iz 69. minuta

Ozbiljno se Fiorentina nameračila na završnicu Lige konferencije jer u ovom takmičenju vidi šansu da prvi put od 2001. godine i osvajanja Kupa Italije podigne pehar bilo koje vrste. Večeras na Artemio Frankiju u prvoj utakmici osmine finala nije zgotovila posao protiv Sivaspora, ali je jednim pogotkom, onim u režiji Antonjina Baraka pripremila teren za revanš u Turskoj i potencijalni plasman među osam najboljih - 1:0.

Činjenica da je Viola u baražu pred osminu finala eliminisala Bragu, značajno kvalitetniju ekipu od Sivasa, te da kod god prošao dalje izraziti favoriti ne postoje, daje za pravo izabranicima Vinčenca Italijana da veruju u trofej. Bili su Luka Jović i saigrači večeras za klasu bolji tim na terenu, sudeći po kreiranim šansama, zaslužili i ubedljiviji trijumf, ali uz reprizu prikazane kontrole u Firenci neće gostovanje u Turskoj zakazano za 16. mart predstavljati problem.

Izabrane vesti

Nije Fiorentina do sredine drugog poluvremena uspevala da probije bedem Sivasa, ali je Italijano izmenom nagovestio kakve su mu ambicije. Umesto veziste Đakoma Buonaventure ubacio je Artura Kabrala, upario ga sa Jovićem i sa dva špica krenuo po pobedu. Ispostavilo se da ju je dobio u prvom napadu nakon izmene. Brazilac je ušao u 68. minutu i samo par desetina sekundi kasnije zasmetao protivničkom golmanu u petercu dovoljno da ovaj ne izboksuje loptu. Jović je polu-makazicama uspeo da je vrati u srece šesnaesterca, a Barak da je sprovede u mrežu.

GOL BARAKA I POTEZ JOVIĆA POGLEDAJTE OVDE.

Ostaje nedoumica da li je Jović asistent, odnosno da li je Rolando Mandragora zakačio loptu pre nego što je Barak uputio udarac, ali je Srbin lucidnom improvizacijom pogurao pobedu Ljubičastih. Neće mu zato mnogo smetati što nije bio strelac i što se nije pomakao sa brojke od 11 ovosezonskih pogodaka iako je odigrao meč od početka do poslednjeg sudijskog zvižduka. Kako Mikael Išak nije postigao gol za Leh u pobedi nad Jurgordenom, ostao je Jović najbolji strelac Lige konferencije.

Mogla je Fiorentina i mnogo ranije da načne rivala budući da je u 15. minutu Gaetano Kastrovili škorpinom pogodio prečku, te da je u međuvremenu Buonaventurin šut počišćen sa gol linije, a Jovićev pokušaj odbranio Ali Vural. Golmana Sivasa je u završnici prvog dela baš od Jovića zaštitio štoper Aron Apidangoje izbacivši loptu posle opasnog centaršuta tik ispred golgetera iz Batara.

Bez obzira na nekolicinu propuštenih prilika, Fiorentina i dalje jaše na talasu pobeda. Vezala je četiri trijumfa uz devet postignutih i tri primljena gola.

Kada je reč o ostalim mečevima Lige konferencije u terminu od 21.00, Bazel uprkos tome što je dva puta vodio nije uspeo da slomi otpor Slovana iz Bratislave (2:2), Gent i Bašakšehir su razmenili po gol tokom prvih 45 minuta (1:1), dok je Leh stekao veliki kapital protiv Jurgordena (2:0) pred revanš u Švedskoj.

LIGA KONFERENCIJE – OSMINA FINALA (PRVE UTAKMICE)

Utorak

Lacio - AZ Alkmar 1:2 (1:1)

/Pedro 18 - Pavlidis 45, Kerkez 63/

Četvrtak

AEK Larnaka - Vest Hem 0:2 (0:2)

/Antonio 36, 45/

Anderleht - Viljareal 1:1 (0:1)

/Drejer 57 - Trigeros 28/

Šerif - Nica 0:1 (0:1)

/Amraui 45/

Bazel - Slovan Bratislava 2:2 (2:1)

/Amduni 6, Zekiri 40 - Medvedev 17, Abubakari 70/

Fiorentina - Sivas 1:0 (0:0)

/Barak 69/

Gent - Bašakšehir 1:1 (1:1)

/Orban 35 - Okaka 16/

Leh - Jurgorden 2:0 (1:0)

/Milić 39, Marčvinski 82/

***kvote su podložne promenama


tagovi

Luka JovićFjorentinaLiga konferencijeSivaspor

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara