Jubilarna deseta promena trenera u Primeri: Pepe Mel u nemogućoj misiji

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.03.24. | 20:18

Iskusni strateg iz Madrida posle kratke i neuspešne epizode u Grčkoj preuzeo Almeriju

Nije lako biti trener. Pritisak je ogroman, često ne zavisite samo od svojih odluka, a posao se gubi za tili čas. Pogotovo ove sezone u Španiji.

Samo u utorak došlo je do dva rastanka. Prvo se Selta (iz kurtoazije) zahvalila Rafi Benitezu na dosadašnjoj saradnji, a zatim i poslednjeplasirana Almerija Gaizki Garitanu. Umesto njega je angažovan iskusni Pepe Mel, što je i zvanično jubilarna deseta promena trenera u Primeri ove sezone.

Izabrane vesti

Svega pet meseci zadržao se Garitano na klupi "fenjeraša", a učinak nije bio ništa bolji nego u slučaju njegovog prethodnika Visentea Morena, koji je smenjen još u septembru nakon sedam mečeva bez pobede. Bask je uspeo da upiše jedan trijumf, u Kupu kralja, dok mu je u 19 prvenstvenih utakmica učinak sedam remija i 12 poraza. Od mogućih 57 bodova osvojio je sedam, te Andalužane ostavlja zakucane za dno Primere.

Zona spasa udaljena je čak 14 bodova, a kako je do kraja sezone ostalo još 10 kola, jasno je da će Almerija od leta ponovo u Segundu nakon dve godine među elitom španskog fudbala.

Ugovor sa Pepeom Melom potpisan je do isteka preostalih 10 mečeva, a 61-godišnji strateg rođen u Madridu u Andaluziju stiže nakon kratke i neuspešne epizode u Grčkoj. Naime, Pepe Mel je u decembru angažovan da vodi OFI sa Krita, ali se već u februaru sporazumno rastao sa Grcima pošto je u 12 utakmica imao samo jednu pobedu, a čak devet poraza.

Dakle, od klubova u Primeri Almerija je ove sezone dvaput menjala trenera, baš kao Viljareal i Sevilja dvaput, a Selta, Granada, Kadiz i Rajo Valjekano po jednom.


tagovi

AlmerijaPepe Mel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara