Jubilej - pola decenije Humanitarnog tiketa u podne

Vreme čitanja: 3min | čet. 10.06.21. | 09:15

Snaga akcije su nasmejana lica poznatih koji su s kompanijom MOZZART izgradili brend plemenitosti kroz čiji fond je za pet godina prošlo 19.708.037 doniranih dinara

Prošlo je tačno pet godina od kada se na stranici MOZZART Sport portala pojavilo prvo izdanje „Humanitarnog tiketa u podne“! Tog 10. juna, sada već daleke 2016. godine, prvi listić s ulogom od 3.000 dinara popunio je fudbaler Uroš Spajić. Tada smo samo slutili da će vizionarski projekat plemenitog delovanja prerasti u brend kome nema premca u svetu betinga.

I, postao je to! Kraja nema, a šta smo uradili za ovih pet, ponosnih godina, najbolje svedoči 271 dobitni listić, odnosno suma od 19.708.037 doniranih dinara. Ali nije uvek bilo lako… Delovali smo bez prekida i onda kada je pandemija paralisala sve – ukratko, kada niko nije igrao, kada je lopta gotovo stala, naše poznate ličnosti su tipovale svakodnevno. Menjali smo se tokom vremena, odnosno razvijali s akcijom, pa se i kompanijski zagarantovan ulog povećavao. Sada je on 10.000 dinara, a kraj godine, po MOZZART tradiciji obeležavali smo u udarnom režimu! Decembar smo u godinama za nama proglašavali za mesec humanosti, a kao što znate ulog je tih dana bivao zagarantovan kao dobitan.

Izabrane vesti

Bilo je tu i drugih ofanziva… Sećamo se mundijalske euforije 2018. godine, kada su Dejan Stanković i Saša Ilić za svaki meč naše reprezentacije sastavljali “Humanitarni tiket u podne”. Obojica su imala zagarantovani dobitak od 25.000 dinara po tiketu, a uz sve, išla je i akcija “Milion razloga za gol”. Kako su naši reprezentativci odigrali ukupno tri meča i postigli dva gola, na kraju Svetskog prvenstva u humanitarnoj kasi našlo se dva miliona i 150.000 dinara. Dejan Stanković odlučio je da polovina od te sume bude donirana Humanitarnoj organizaciji “Zajedno za život”, dok je Saša Ilić drugu polovinu namenio Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka – NURDOR. Tako su se susrele dve velike MOZZART akcije, a bilo je još dosta zanimljivih momenata.

A, šta je sa kategorijom “ludi promašaj”? Kao u pesmi „Ovo je zemlja mojih snova“, umalo da Tijana Dapčević tog 27. januara 2017. svoj hit prepeva u - „Ovo je tiket mojih snova“. Poznatoj pevačici zafalila su samo dva gola da dođe do astronomskog dobitka u iznosu od 45.981.795 dinara! Do prolaska kvote 4.598,17, trebao joj je po jedan pogodak na susretima Šalke -Ajntraht (tipovala tačan rezultat 0:2, a gosti iz Frankfurta su pri vođstvu 1:0 imali nekoliko sjajnih šansi i istrčavali kontre u završnici meča) i Osasuna - Malaga (tipovala tačan rezultat 1:2, a završeno je 1:1, uz napomenu da Malaga u prvom delu, dok je bilo 0:0, nije iskoristila jedanaesterac).

Nismo mogli, ni srca imali da oborimo tiket! Promašaj je naplaćen, a kompanija MOZZART je odlučila da donira 50.000 dinara Institutu za onkologiju i radiologiju, kome bi otišlo i projektovanih skoro 46.000.000 dinara, da je pevačica imala samo malo više sreće.

Da stavimo tu tri tačke, jer dalje nabrajanje interesantnih momenata bi bilo neumesno, neskromno i zbilja nepotrebno. “Humanitarni tiket u podne” ide dalje, jer trebalo bi već jednom izazvati rekord Ivice Šurjaka, legendarne kopačke splitskog Hajduka koji je na ponos i diku MOZZART sveta, 823.600 dinara prosledio Udruženju roditelja dece obolelih od malignih bolesti “Zvončica”. Trebalo bi na kraju pozdraviti i plejadu poznatih s dobicima većim od 100.000 dinara, među kojima su: Andrea Trinkijeri, Ivan Jović, Strahinja Gavrilović, Vanja Bulić, Momčilo Bajagić, Uroš Tripković, Radomir Antić, Vojin Ćetković, Vojkan Borisavljević, Zdravko Čolić, Jovan Maljoković, Nenad Stojmenović, Sara Sakradžija, Milan Caci Mihailović, Miloš Teodosić, Danica Ristovski, Dimitrije Ilić, Marko Tejić, Srđan Vasiljević, Milica Mandić, Branislav Trifunović, Predrag Miljuš, Dragana Cvijić, Boris Režak, Duško Pijetlović, Prof. Branko Đurović, Duško Nikolić, Zoran Vujičić, Milan Pavkov, Ana Joković, Ivica Šurjak, Emir Kusturica, Aleksandar Srećković, Nikola Mišković, Dejan Mišković, Zoran Višić, Ljubiša Stojanović, Milan Mačvan, Nenad Brnović, Ivan Paunić, Dejan Ristić, Milena Pavlović Čučilović,Antun Novaković, Pero Antić, Ivan Ivković, Brajs Džouns, Nebojša Vučićević, Darko Tešović, Aleksandar Simetrija Đorđević, Zoran Njeguš, Milan Zelen, Predrag Jeremić, Igor Gluščević, Slavoljub Krnjinac, Mirko Milikić, Mladen Krstajić, Vanja Savić, Vladimir Lučić, Danilo Nikolić, Olja Lević, Milovan Ćirković, Danilo Anđušić, Moka Slavnić, Marko Baćović, Radivoje Lale Bojičić,Vladimir Jocović, Goran Bjelogrlić, Nenad Nerandžić i Bojan Todorović.

Pozdrav za sve, idemo dalje u šestu, sedmu, osmu godinu “Humanitarnog tiketa u podne”… “Hasta luego” do novih, MOZZART pobeda plemenitosti!

FOTO: MOZZART


tagovi

humanitarni tiketsportsko klađenjebet analizajubilejkompanija mozzart

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara