Junajted se pohvalio: Antoni je naš!

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.08.22. | 14:37

Sa Old Traforda potvrdili dogovor sa Ajaksom

Još jedna transfer saga definitivno je okončana. Nakon jednoipomesečnih pregovora Mančester junajted je došao u situaciju da može da kaže – Antoni je naš! Sa Old Traforda su zvaničnim saopštenjem potvrdili kako su postigli dogovor sa Ajaksom o kupovini brazilskog fudbalera.

U Amsterdamu su, kao i obično, transparentno objavili sve detalje transfera. Kao što je odranije poznato, šampion Holandije inkasiraće 95.000.000 evra fiksno, a pripašće mu i 5.000.000 na ime bonusa. Sa njima ili bez njih, Brazilac će postati drugo najskuplje pojačanje Mančester junajteda, ali i najveća prodaja u istoriji Eredivizije.

Izabrane vesti

Nije trebalo da bude tako, barem ne ako je suditi na osnovu informacija sa početka pregovora. Tada je Ajaks navodno zahtevao između 70-80.000.000 evra za 22-godišnje krilo, ali kada je video da je Junajted pod pritiskom i da nema mnogo izbora, vratio se za sto i pokušao da izvuče što više, baš kao u slučaju Lisandra Martineza, te je samo od prodaje južnoameričkog dvojca zaradio 152.000.000 evra!

Što se Antonija tiče, Brazilac će sa Junajtedom potpisati petogodišnji ugovor uz opciju produžetka saradnje na još jednu sezonu. Na Johan Krojf Areni proveo je dve godine i odigrao 82 utakmice u svim takmičenjima na kojima je postigao 24 gola i upisao još 22 asistencije.

Iako se spekulisalo da bi Junajted mogao da krene po još jednog napadača, konkretno Kodija Gakpa, britanski Telegraf tvrdi da će se jednom kada ozvaniči dolazak Martina Dubravke iz Njukasla mančesterski klub povući sa pijace.



tagovi

Mančester JunajtedAntoniLetnji prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara