Junajted škrt kao retko kad: Za Mandžukića ne više od 3.000.000

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.11.19. | 10:32

Paratiči na pregovorima u Londonu

Pre nekoliko meseci bio je nezamenljiv saradnik Kristijana Ronalda u prvom timu, ali otkako je Mauricio Sari seo na Juventusovu klupu Mario Mandžukić je izgubio na statusu u Torinu, pa je više nego jasno da bi se sada i klub i igrač najradije rastali. Problem je samo što su baš nedavno, na proleće, potpisali novi ugovor koji Mandžukića vezuje za Juve do juna 2021.

Stara dama se tada obavezala i na veću platu, pa zato sada pokušava da povrati uloženo i baš tu je kamen spoticanja u pregovrima sa Mančester junajtedom, mnogo težim no što se isprva očekivalo.

Izabrane vesti

Engleski klub naime nije baš rad da se preterano otvori za napadača koji u maju slavi 34. rođendan. U stvari, o interesovanju za Mandžukića se pisalo i letos, ali je tad je navodno Ole Gunar Solskjer stopirao transfer pošto je želeo da se koncetriše na mlađe igrače. Kako rezultati tima nisu baš u skladu sa očekivanjima na Old Trafordu i Solskjerova reč je izgubila težinu, pa se mančesterski gigant vratio u trku za Mandžukićev potpis.

Međutim, ne žele više ni u Mančesteru da budu ovca za šišanje. Za Mandžukića su spremni da plate najviše 3.000.000 evra. U Juventusu su pak svesni da ne mogu da dobiju 15.000.000 koliko bi uzeli letos da je Mandžukić prihvatio ponude iz Kine, Katara, pa i Evrope. Međutim, u Torinu i dalje insistiraju na ceni od 10.000.000 evra, mada bi možda pristali i na obeštećenje od 5.400.00, jer bi sa tim novcam izašli na “pozitivnu nulu“. Imaju osnova da se cenkaju, jer Mandžukića ne bi odbili ni drugi premijerligaši, Vest Hem recimo. Pita se i sam igrač naravno.

Sportski direktor Juventusa Fabio Paratiči je u Londonu na sastancima sa Junajtedovom delegacijom. Daleko je još od dogovora.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara