Junajted u gostima kod omiljenog domaćina

Vreme čitanja: 4min | sub. 26.12.20. | 09:49

Još jedan težak ispit za Solskjerove Crvene đavole; sve oči uprte u Vardija i Bruna

Praznična groznica trese Englesku, navijača nažalost neće biti na tribinama da upotpune fudbalski spektakl, ali će zato iz udobnosti svojih domova pomno pratiti dešavaja na terenima širom zemlje. Poslasticu 15. kola Premijer lige predstavlja subotni susret trenutno glavnih pretnji i prvih pratioca Liverpula u trci za titulu Lestera i Mančester Junajteda (13.30).

Fudbaleri Junajteda su pokazali serijom sjajnih rezultata da imaju potencijal da se umešaju u šampionsku trku. Osokoljeni ubedljivom pobedom nad Lidsom (6:2), kao i trijumfom u Liga kupu nad Evertonom (2:0) i izborenim plasmanom u polufinale izabranici Ole Gunara Solskjera će protiv Lestera imati priliku da potvrde kvalitet koji su mnogi početkom sezone dovodili u pitanje. Razgoropađeni Crveni đavoli posebno impresivne rezultate beleže na strani gde su ostvarili stoprocentan učinak na dosadašnjih šest premijerligaških gostovanja. Bruno Fernandeš je u sjajnoj formi (devet golova i pet asistencija), a odlične igre u prethodnim kolima beležili su i Mektomini, Marsijal i Rašford te će odbrana Lestera biti na velikom iskušenju u predstojećem susretu.

Izabrane vesti

Solskjer ističe da je svaka utakmica jako bitna, kao finale, kao i da ima veliki respekt za predstojećeg protivnika.

"Sve smo bolji i bolji. U svaku utakmicu ulazim misleći da mogu da je dobijem. Momci znaju šta očekujem od njih. Uvek se diže prašina oko Mančester junajteda, ali za nas je bitno da napredujemo svaku utakmicu i idemo korak po korak. Svaka utakmica je kao finale. Počeli su da nas hvale i to je još jedna stvar sa kojom moramo da načimo da se nosimo. Protiv Lestera smo odigrali neke jako dobre utakmice, neizvesne. Veoma su dobra ekipa, sa sjajnim trenerom. Obožavam da ih gledam pod Brendanom. Imaju nekoliko pretnji kojih moramo da se čuvamo", izjavio je pred duel sa Lisicama trener Mančester junajteda.

Junajted je često u poslednje vreme prvi morao da vadi loptu iz mreže, ali je uspevao da se vrati u meč i nakon preokreta stigne do trijumfa. Ne bi valjalo da Lesteru dozvoli da stigne do prednosti, a toga je svestan i norveški stručnjak.

"Stići će vas pre ili kasnije ako nastavite da dajete timovima prednost. Lester je jedan od timova kojem definitnvo ne bi želi da date gol ili dva prednosti. Imaju tako puno igrača koji igraju u tranziciji i tako lako možete primiti tri ili četiri gola. Moramo dobro da počnemo, prvi gol će biti jako bitan", zaključio je Solskjer.

Sa druge strane, Lester je u vrlo dobroj formi i u utakmici sa Totenhemom (2:0) je pokazao da može da pomrsi račune i najkvalitetnijim klubovima Premijer lige. Naravno, kao i prethodnih sezona, gosti će morati posebnu pažnju da obrate na Džejmsa Vardija koji je u 13 susreta čak 11 puta tresao mreže. Značaj Vardija najbolje oslikava činjenica da kad god je on imao loš dan Lester je ostajao praznih šaka, pa je u poslednjih šest kola kao domaćin jedine bodove tim Brendona Rodžersa osvajao kad je engleski napadač bio među strelcima: protiv Brajtona i Vulvsa.

Brendan Rodžers i Džejmi Vardi (©Reuters)Brendan Rodžers i Džejmi Vardi (©Reuters)

Junajted je prošle sezone praktično izbacio Lester iz Lige šampiona, u poslednjim kolima su ih preskočili i poslali u Ligu Evrope. Rodžers tvrdi da je ekipa sazrela.

"Ovog Božića, za razliku od prethodnog, drugačiji je osećaj. Mogu se namirisati napredak i zrelost. Što duže smo zajedno to više rastemo. To je isključivo dobar znak, ali želite konstantno da napredujete. Igrači veruju u ono što rade. Imamo tiho samopouzdanje i dobijamo utakmice kao protiv Totenhema u nedelju", izjavio je trener Lestera, koji jasno veruje da njegova ekipa ima šansu i protiv Đavola, iako tradicija nalaže suprotno.

U prethodnim susretima ona je na strani Junajteda koji od septembra sad već daleke 2014. godine ne zna za poraz. U poslednjih 12 mečeva mančesterski klub je ostvario devet pobeda i tri remija. Posebne muke Lisice imaju sa Junajtedom od dolaska Solskjera na klupu rivala. Otkad je Norvežanin preuzeo komandnu palicu Junajted je upisao tri pobede bez primljenog gola (1:0, 1:0, 2:0).

Kada su u pitanju postave, procena je da bi Lisice trebalo da se vrate u formaciju sa tri čoveka u zadnjoj liniji (Fofana, Evans i Fuhs). Ndidi i Tilemans će držati centralni deo veznog reda, po bokovima će igrati Olbrajton i Džastin, dok se u napadu očekuju Medison, Barns i naravno Džejmi Vardi. Van stroja su Sojundžu, Pereira i Amarti. Što se tiče Junajteda, pod znakom pitanja su nastupi Van-Bisake, Mektominija i Šoa, koji imaju problema sa mišićima, ali desnog beka treba očekivati u prvoj postavi. Rašford i Marsijal bi još jednom trebalo da predvode navalu, u startnih 11 se očekuje i Pol Pogba.

PREMIJER LIGA - 15. KOLO

Subota

13.30: (3,00) Lester (3,40) Mančester junajted (2,35)

16.00: (2,07) Aston Vila (3,40) Kristal Palas (3,70)

16.00: (2,90) Fulam (3,25) Sautempton (2,50)

18.30: (3,60) Arsenal (3,35) Čelsi (2,10)

21.00: (1,20) Mančester Siti (6,75) Njukasl (14,0)

21.00: (3,50) Šefild junajted (3,30) Everton (2,15)

Nedelja

13.00: (1,87) Lids (3,60) Barnli (4,20)

15.15: (2,45) Vest Hem (3,25) Brajton (2,95)

17.30: (1,15) Liverpul (7,75) Vest Bromvič (18,0)

20.15: (3,30) Vulverhempton (3,15) Totenhem (2,30)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Brendan RodžersOle Gunar SolskjerDžejmi Vardi

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara