Tomazo Pobega (Reuters)
Tomazo Pobega (Reuters)

Jurić bez milosti protiv “svojih”, Milan je pod nosom imao vezistu kojeg traži godinama (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 19.12.21. | 20:13

Sjajan gol Anrija protiv Sampdorije

Hrvatski stručnjak Ivan Jurič je prethodnih godina pravio sa Veronom rezultate iznad svih očekivanja i to mu je bila preporuka da ga letos pozove Torino koji već godinama ne može da pogodi sa trenerom i nada se iskakanju iz proseka. Hrvat je prihvatio poziv Bikova, ne deluje da ih je mnogo pomerio napred ali deluje da je na putu ka tome.

Jurićev tim je večeras na svom terenu savladao minimalcem njegov bivši klub Veronu (1:0) i opravdao se navijačima za eliminaciju iz Kupa Italije od Sampdorije.

Izabrane vesti

Doduše, posao im je i te kako olakšao gostujući defanzivac Đanđakomo Manjani koji je u 25. minutu zaradio crveni karton i ostavio ekipu na cedilu. Brojčani inferiornija Verona je kapitulirala već u sledećem minutu i nije se više vratila…

Gol za Toro je postigao mladi italijanski vezista Tomazo Pobega posle prekida pošto se najbolje snašao posle rikošeta pred golom Verone.

Pobega je letos došao u Toro iz Milana na pozajmicu bez prava otkupa. Prošle sezone je ostavio jako dobar utisak na pozajmici u Speciji. Ovo mu je već četvrti gol ove sezone iako igra na poiziciji zadnjeg veznog i može se reći da je srce Torinovog tima. Milan već dugo traga za igračem takvog profila, probao je zimus sa Meiteom, letos opet vratio Bakajoka ali čini se da mu je rešenje celo vreme bilo po nosom. Pobega je klasa u poređenju sa pomenutom dvojicom…

Iako je Toro imao gol više i igrača više u narednih 80 i kusur minuta, to se baš i nije primetilo. Verona je imala nekoliko šansi, dala sve od sebe, ali je njenu najbolju priliku preko Faraonija sjajnom odbranom osujetio Vanja Milinković Savić. On i Saša Lukić su odigrali ceo meč u domaćem timu, Darko Lazović u gostujućem, a Ivan Ilić je zamenjen u 86. minutu.

Za razliku od Torina, Sampdorija je opet razočarala svoje navijače. Pre samo desetak dana, Roberto Daversa je bio ‘mrtav čovek koji hoda’, a Sampdorija je uveliko tražila njegovu zamenu i pregovarala sa Dejanom Stankovićem. Međutim, usled raznih dešavanja, odbijanja Stankovića i hapšenja predsednika Ferera, Daversa je ostao.

Dobio je drugu šansu i delovalo je da će je iskoristiti. Prvo je pobedio u gradskom derbiju protiv Đenove, a potom u Kupu Italije protiv Torina. I taman kada je ekipa ušla u pozitivan ritam, usledio je rezočaravajući remi protiv Venecije na Ferarisu – 1:1.

Domaći tim je poveo preko Manolo Gabijadanija već u 38. sekundu igre i celu utakmicu je držao vođstvo. A onda je ostao u šoku i bez pobede. Francuski napadač Toma Anri je postigao prelep izjednaćujući gol za Veneciju u 87. minutu i doneo bod veliki kao kuća gostima.


SERIJA A - 18. KOLO

Petak

Lacio - Đenova 3:1 (1:0)

/Pedro 36, Ačerbi 75, Zakanji 81 - Melegoni 86/

Salernitana - Inter 0:5 (0:2)

/Perišić 11, Damfris 33, Sančez 52, Martinez 77, Galjardini 87/

Subota

Atalanta - Roma 1:4 (1:2)

/Murijel 45+1 - Abraham 1, 82, Zaniolo 27, Smoling 72/

Bolonja - Juventus 0:2 (0:1)

/Morata 6, Kvadrado 69/

Kaljari – Udineze 0:4 (0:2)

/Makengo 4, Deulofeu 45, 70, Molina 50/

Nedelja

Fjorentina - Sasuolo 2:2 (0:2)

/Vlahović 51, Toreira 61 - Samaka 32, Fratezi 37/

Specija - Empoli 1:1 (0:0)

/Markica 50 autogol - Nikolau 71 autogol/

Sampdorija - Venecija 1:1 (1:0)

/Gabijadini 1 - Anri 87/

Torino - Verona 1:0 (1:0)

/Pobega 35/

20.45: (2,40) Milan (3,40) Napoli (3,15)


tagovi

VenecijaTomazo Pobega

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara