Saša Lukić i Ivan Jurić (Reuters)
Saša Lukić i Ivan Jurić (Reuters)

Jurić: Izgubili smo zvezdu, Torino je slabiji nakon prodaje Lukića

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.02.23. | 09:53

"Ivan može da dostigne, čak i da prestigne Lukića tokom dalje karijere, ali biće mu potrebno vreme", rekao je trener Bikova

Sinoć je Ivan Jurić u četvrtfinalu Kupa Itallije prvi put imao priliku da se uveri kako će izgledati život bez Saše Lukića. Njegov Torino je poražen na gostovanju Fjorentini (2:1) koja je imala preimućstvo u posedu lopte. Ivan Ilić doveden je s namerom da bude naslednik svog reprezentativnog kolege na severu Italije, ali sinoć je na terenu proveo svega pola sata.

Dugo je trajala saga o obnovi saradnje Torina i Saše Lukića. Počelo je još uoči prvog kola Serije A, kada je Srbin odbio da putuje na gostovanje Monci, usledilo je izvinjenje i nastavak pregovora o novom ugovoru, delovalo je da je pitanje vremena kada će biti potpisan, ali umesto parafa u Torinu, dogodila se selidba u Fulam vredna 10.000.000 evra, a trener Jurić ostao je bez jednog od najvažnijih igrača.

Izabrane vesti

"Izgubili smo sjajnog fudbalera, a zamenili smo ga momkom kojem je potrebno vreme da raste, momkom rođenim 2001. godine", rekao je Jurić aludirajući na Ivana Ilića i nastavio: "Torino je izašao iz zimskog prelaznog roka slabiji, izgubili smo zvezdu."

Bikove je napustio igrač sa pozamašnim iskustvom u Seriji A. Lukić iza sebe ima preko 150 nastupa u italijanskoj eliti dok ih je pet godina mlađi Ilić sakupio duplo manje.

"Možda se čitava priča ispostavi bolje nego što očekujem, ali problem sa kojim se suočavam je u tome što se često nalazimo u teškim situacijama, a nedostaje nam iskustva. Kada izgbite najbolje igrače, kvalitet vam manjka. Ivan može da dostigne, čak i da prestigne Lukića tokom dalje karijere, ali biće mu potrebno vreme", ispričao je Jurić koji je dobro upoznao talentovanog Srbina tokom zajedničkog perioda u Veroni. Ilić je pod njegovom trenerskom palicom odigrao 31 utakmicu i postigao tri gola.

Pitali su novinari Jurića da prokomentariše navode da je besneo na direktora kluba Davidea Vagnjatija zbog transfer strategije i prodaje Lukića Fulamu poslednjeg dana prelaznog roka.

"Tužan sam zbog izmišljotina koje kruže o meni i Davideu. Nisam ljut na njega jer znam da o mnogim stvarima nije on odlučivao."

Bez obzira na odlazak Lukića, nije Jurić bio nezadovoljan onime što je sinoć video protiv Fjorentine na Artemio Frankiju.

"Na terenu sam video sve što želim od njih. Šteta što smo ispali jer je Kup Italije bio naš mali san, ali sada moramo da se fokusiramo na narednu utakmicu", zaključio je Jurić.


tagovi

Saša LukićIvan JurićTorino

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara