Ćavi Simons (Reuters)
Ćavi Simons (Reuters)

Juriće Osimena, Leaa, Salaha i slične, ali vratiće se dete koje nikad nije dobilo šansu u Parizu

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.02.24. | 16:04

Deluje da bi Ćavi Simons naredne sezone mogao da bude važan deo projekta novog Pari Sen Žermena

Do kraja sezone na Parku Prinčeva, a onda razlaz. Kilijan Embape napušta Pariz i seli se u Madrid, a već nekoliko dana se licitira o potencijalnim naslednicima. Objektivno, neće to bi klasičan naslednik koji po kvalitetu i poziciji apsolutno može da popuni kopačke kapitena Francuske, ali je jasno da će Parižanima biti neophodna pojačanja u napadu.

Najčešće su do sada provejavala imena Viktora Osimena i Rafaela Leaa, govorka se i o potencijalnim napadima na Mohameda Salaha i Bernarda Silvu... Dakle na talonu je široka paleta ofanzivaca i kreativaca.

Izabrane vesti

Novac kao i obično, neće biti problem budući da je šampion Francuske i ušetedeo oko 200.000.000 evra na odlasku prve zvezde tima. A opet, neće klub sa Parka Prinčeva morati baš sve da plaća, odnosno jedno potencijalno pojačanje se razvija u Lajpcigu - Ćavi Simons.

“Za nas je ovo vrlo negativna misao. Na kraju sezone, on se vraća u Paris i na leto ćemo imati samo šansu da pitamo ponovo može li da nam se vrati. Mada nisam optimističan po tom pitanju", rekao je sportski direktor Lajpciga Ruen Šreder, kategorički demantovao da postoji opcija direktnog produžetka pozajmice, pa nastavio: "Nadajmo se da će Lajpcig uspeti da dobije Simonsa na još jednu sezonu, ali nakon vesti o odlasku Embapea, čini se da će Simons ipak dobiti svoju šansu u prvom timu Pari Sen Žermena."

Za razliku od nekolicine klinaca kojih se PSŽ prethdnih godina prelako odrekao poput Muse Dijabija i Arnoa Kalimuenda, francuski klub je u slučaju Simons pametnije odigrao. Pustio ga je u PSV leta 2022. bez obeštećenja, ali zadržao pravo da ga vrati za siću što je i učinio. Momka koji je u Ajndhovenu postigao 19 i namestio devet golova, kupio je za 4.000.000 evra i momentalno ga poslao na pozajmicu u Lajpcig. U redovima Bikova ima ukupno osam golova i devet asistencija na zbirno 28 mečeva u Bundesligi i Ligi šampiona. Deluje da je 20-godišnji desnokrilni fudbaler iz Holandije spreman da od leta dobrije pravu priliku u Parizu.


tagovi

Ćavi SimonsPari Sen ŽermenRB LajpcigRed Bul Lajpcig

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara