Maki Banjak (© Star sport)
Maki Banjak (© Star sport)

Jurili ga godinu dana, rastaju se posle pet meseci: Maki Banjak može da ide iz Partizana

Vreme čitanja: 3min | uto. 22.12.20. | 17:32

Traži se novi štoper u Humskoj

Ima dozvolu Lazar Marković da se opet otisne u inostranstvo, ko želi da dobije Sejdubu Sumu moraće da plati najmanje 3.000.000 evra, postignut je konsenzus da Saša Zdjelar dobije odrešene ruke u slučaju zadovoljavajuće ponude, a još jednom fudbaler Partizana dobio je zeleno svetlo da napusti klub tokom januarskog prelaznog roka. Pomalo iznenađujuće, ali s jedne strane i opravdano, crno-beli planiraju rastanak i sa – Makijem Banjakom.

Samo pet meseci je prošlo otkako je Kamerunac stigao u Beograd, a lako bi moglo da se desi da ga ove zime napusti. Prema saznanjima MOZZART Sporta, čelnici kluba uveliko rade na realizaciji ovog plana i nisu velike šanse da 25-godišnji štoper dočeka proleće u ekipi Aleksandra Stanojevića.

Izabrane vesti

I, ne, ništa loše Banjak nije uradio da bi ga klub „terao“. Problem je što nije uradio ni ništa toliko dobro da bi ga zadržao. Cela caka je u tome da bivši član Barselone za kratko vreme u Srbiji nije ubedio struku da je fudbaler koji pravi razliku na terenu. A očekivalo se, na osnovu biografije, renomea, čak i povratka u reprezentaciju Kameruna, da Maki Banjak bude gospodar ispred i u kaznenom prostoru Parnog valjka. Kad se pogleda učinak, odigrao je 15 utakmica, s njim u sastavu na osam ekipa nije primila gol, međutim, izostala je kvalitativna prednost, koja se vezivala za ime jedinog fudbalera za kog je Partizan u prethodnom prelaznom roku dao neki novac, ne računajući zajam Filipa Holendera.

Redovni hroničari zbivanja u „Zemunelu“ uveravaju da je Maki Banjak van terena tih, povučen, momak za primer. Nikakav problem u odnosima sa saigračima ili članovima stručnog štaba za ovo vreme nije napravio, sve je bilo za desetku. Osim igara. Mršava šestica.

Na večitom derbiju (© Star sport)Na večitom derbiju (© Star sport)

Drugi razlog zbog kojeg se Maki Banjak nalazi na izlaznim vratima jeste što zauzima mesto stranca. Opredeljenje Partizana u narednom periodu biće da fudbaleri iz inostranstva pokriju ofanzivne pozicije, krila i napadača, a kako je najavljen dolazak još jednog centarfora na postojeći kadar napravila bi se gužva od čak petorice legionara (trenutno Sejduba Suma, Bibars Natho, Takuma Asano, Žan Kristof Bajbek i Maki Banjak) i u svakom kolu najmanje dvojica bi bila nezadovoljna, jer bi ostala van protokola, usled poštovanja pravila FSS. Zato je jedna od ideja da se Banjaku dozvoli da promeni sredinu.

Što ne mora da znači da će se to i desiti. Ugovor ga veže do leta 2023, međutim, kako nijednom igraču nije u interesu da sedi na tribinama, traži se najbolji model rastanka. I to nepune pola godine koliko je prošlo od Banjakvog dolaska na letnje pripreme, pravo iz sezone u Olimpiji, koja je godinu dana odbijala da ga proda Partizanu. Na kraju su Ljubljančani popustili, Savo Milošević dobio pojačanje na kome je insistirao godinu dana, od kontrolne utakmice na „Stožicama“ leta 2019, za 500.000 evra.

Kad je Milošević napustio klupu, posle poraza od Vojvodine u Novom Sadu, novi trener Aleksandar Stanojević je promenio maltene celu odbranu: Aleksandra Miljkovića promovisao u desnog beka, Ivana Obradovića kao alternativu Slobodanu Uroševića na levom, na štoperskim pozicijama rotirao Igora Vujačića i upravo Makija Banjaka kao parnjaka Svetozaru Markoviću, a ako se desi da Kamerunac napusti Partizana dobiće i novog štopera.

Ovoga puta – Srbina.


tagovi

Maki BanjakFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara