Juve i Real - II deo: Kreće lov i na Marsela! Brazilska kolonija u Madridu ili nastavak sa Kristijanom?

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.07.18. | 08:26

Ključ je kod Aleksa Sandra

Od prošlog leta u svetu fudbala ne postoji igrač iza čijeg prezimena stoji referenca „nedostupan“. Pokazao je to Pari Sen Žermen plativši Barseloni 222.000.000 evra za transfer Nejmara, juče je zaključen posao veka – iako po daleko jeftinijoj ceni – potpisom Kristijana Ronalda za Juventus u ukupnoj vrednosti od 117.000.000 evra, te ako su takva dva as promenila sredinu (u šta je malo ko verovao), ima li sumnjičavih pri najavi još jedne bombe?

Ona bi opet mogla da eksplodira u Torinu! I da još jedan prvotimac Reala zaduži crno-beli dres prvaka Italije. Tamošnji mediji uveravaju da Juve ima šansu da dovede i Marsela, čime bi stvorio tim snova i maltene preko noći postao najozbiljni kandidat za osvajanje Lige šampiona, koju čeka od 1997. godine. Predsednik Andrea Anjeli i sportski direktor Bepe Marota uvereni su da je Brazilac dostupan i da na bazi svežeg dogovora sa Florentinom Perezom mogu da realizuju još jedan.
Sada o tome ne razmišljam, ali u budućnosti bih voleo da nosim dres Juventusa“, citiraju Italijani Marselovu izjavu Tutosportu iz 2014, poidgrevajući time ideju da je na pomolu još jedna transfer bomba.

Izabrane vesti

Cifre su zasad tajna, jer da bi krenuo po najboljeg levog beka planete klub sa Alijanc stadiona najpre mora da oslobodi tu poziciju prodajom Aleksa Sandra. A on se u nekoliko minulih prelaznih rokova pominjao kao želja Mančester Sitija, Mančester Junajteda, Čelsija, pa i Pari Sen Žermena, pa bi ukoliko dobiju ponudu sa tih adresa čelnici Juventusa sav novac –i nešto pride – uložili u dovođenje Marsela. Razumljivo, jer je bolje rešenje i od Matea Darmijana (Mančester junajted) i Huana Bernata (Bajern), koje je Stara dama pikirala kao pojačanja.

Tu u priču uskače najzvučnije pojačanje ovog leta. Naravno, Kristijano Ronaldo. Portugalac je tokom devet sezona u Madridu izgradio izvanredne odnose sa Brazilcem, kako na fudbalskom, tako i ljudskom planu, sjajno su se slagali na teren, prijatelji su i van njega, zbog čega Italijani računaju da bi najbolji fudbaler sveta mogao da odigra ključnu ulogu i nagovori Marsela da mu se pridruži. Nije nemoguće, jer su mu ostale još samo dve sezone ugovora sa Realom, ima 30 godina i možda razmišlja o novom izazovu.

Real, pak, ima drugi plan. Logično je pretpostaviti da posle neočekivanog razlaza sa trenerom Zinedinom Zidanom i odlaska Kristijana Ronalda, ne želi Florentino Perez da ostane bez treće velike zvezde. A potezi povučeni od početka godine sugeruišu da Real želi da se osloni na brazilski pogon. Marselo je odavno tu, Kazemiro je standardan dve godine, završeni su poslovi oko dovođenja Vinicijusa Žuniora i Rodigra Goesa i to je već kolonija Brazilaca u glavnom gradu Španije. Marselo bi se osećao kao riba u vodi. Još ako mu dođe – da li ovo ili sledećeg leta – zemljak Nejmar...

Ili, ipak, više voli da igra sa Kristijanom?

FOTO: Action images


tagovi

Real MadridMarseloKristijano RonaldoLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara