Vidal i Pirlo (AFP)
Vidal i Pirlo (AFP)

Juve nastavlja čistku i zove Vidala nazad u Torino

Vreme čitanja: 2min | sub. 22.08.20. | 11:35

I Đanluiđi Bufon kontaktirao Čileanca

Bolne eliminacije od Bajerna i Liona u nokaut fazi Lige šampiona, jasno su Barseloni i Juventusu ukazale na to da je pravo vreme za rekonstrukciju tima. Na kormilo oba kluba stigli su novi treneri i već odlučili ko im u narednoj sezoni od igrača neće biti potreban.

Na Kamp Nou je ta lista poduža. Na njoj nema tek osmorice fudbalera, dok je na Alijancu spisak nešto kraći. Nakon što je Bleza Matuidija bez obeštećenja pustio u Inter iz Majamija, Andrea Pirlo je počeo pregovore sa Gonzalom Iguainom i Samijem Kedirom o prevremenom raskidu saradnje. Obojici ugovori ističu za godinu dana, a ni jedan ni drugi nisu u planovima novog šefa struke Stare dame.

Izabrane vesti

I upravo bi Nemac svojim odlaskom mogao da oslobodi mesto jednom od “otpisanih“ u redovima Barselone – Arturu Vidalu. Jer, kako navodi čileanski list La Kvarta, Pirlo je, upoznat sa dešavanjima na Kamp Nou, lično kontaktirao Vidala kako bi se raspitao kakvi su planovi Čileanca za narednu sezonu. Upoznat sa kvalitetima 33-godišnjeg veziste iz vremena kada su u tandemu predvodili Juventus do titula u Seriji A - od 2011. do 2015. godine - italijanski stručnjak veruje da bi Vidal mogao da ima jednu od ključnih uloga u njegovom projektu.

I nije jedini. Isti izvor navodi da je i Đanluiđi Bufon, iz istih razloga, kontaktirao Vidala. Međutim, odgovara za sada nema. Njegov prioritet u narednoj sezoni je da konačno osvoji trofej Lige šampiona i na taj način kruniše uspešnu karijeru, svestan da ga godine polako stižu i da neće još dugo moći da igra na visokom nivou. Zapravo, sve će zavisiti od projekta koji pred njega iznesu na Alijanc stadionu.

Ne treba zaboraviti da je za Vidala interesovanje pokazivao i Mančester Junajted, ali bi prelaskom na Old Traford dodatno umanjio šanse za osvajanje “Ušatog“. Čileanac ima godinu dana ugovora sa Barselonom, ali se naredne sezone po svemu sudeći neće naigrati kod Ronalda Kumana, jer je prema pisanju španskih medija precrtan među prvima. Rastanak je izvestan.


tagovi

JuventusLetnji prelazni rok 2020Arturo VidalAndrea Pirlo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara