Start Estupinjana nad Mekenijem (AFP)
Start Estupinjana nad Mekenijem (AFP)

Juve ostao bez pobede, ali i bez Mekenija: Amerikanac dva meseca van terena

Vreme čitanja: 1min | sre. 23.02.22. | 02:05

Zbog duplog preloma kostiju stopala posle starta Estupinjana

Ostao je Juventus bez pobede u Španiji u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona, a duel sa Viljarealom, po svemu sudeći oduzeo mu je vezistu Vestona Mekenija i to na dva meseca.

Naime, u 80. minutu rezervista domaćina Pervis Estupinjan oštro je startovao na reprezentativca Sjedinjenih Američkih Država, na konferenciji nakon utakmice Masimilijano Alegri je rekao da ćeka rezultate rendgenskog snikma, a oni su u međuvremenu pokazali da je došlo do duplog preloma stopala, tačnije druge i treće metatarzalne kosti.

Izabrane vesti

Novi problemi za Maksa Alegrija čiji je tim već dobrano desetkovan. Primera radi, večeras nije mogao da računa na Paula Dibalu i Đorđa Kjelinija, kao i na od ranije povređene Federika Kjezu, imenjaka mu Bernardeskija i Danijelea Ruganija. Pritom se u prvom poluvremenu na Madrigalu na probleme sa mišićem požali Aleks Sandro, pa je italijanski stručnjak od starta drugog dela zamenio Brazilca rekovalescentom Leonardom Bonućijem.

Sezona je za Mekenija maltene završena pošto teško da će na teren pre maja meseca, a tada će Juventusu po rasporedu ostati još samo četiri utakmice - sa Venecijom, Đenovom, Lacijem i Fiorentinom.

Možda ne spada u kategoriju onih koji su sposobni da individualnim kvalitetima konstantno prave razliku, ali reč je o vrlo zahvalnom igraču koji je od starta sezone postigao četiri pogotka u svim takmičenjima.


tagovi

JuventusVeston Mekeni

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara