Aron Remzi (Foto: ©Reuters)
Aron Remzi (Foto: ©Reuters)

Juve platio Remziju 3.000.000 za prevremeni raskid ugovora

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.07.22. | 19:02

Stavljena tačka na neuspešnu saradnju

Sada je i zvanično kraj, Aron Remzi je napustio Juventus. Ili preciznije rečeno, Juventus je uspeo da otera Arona Remzija. Kako bilo, ono što su mesecima unazad pokušavali, čelnicima torinskog kluba konačno je uspelo. Stara dama raskinula je saradnju sa velškim reprezentativcem i tako okončala vrlo neuspešnu trogodišnju saradnju.

Postao je Juventus poznat po tome što je umeo da upeca vrhunskog igrača bez obeštećenja, tako su između ostalih u Torino stigli Andrea Pirlo, Pol Pogba (ovog leta po drugi put), Dani Alves, Sami Kedira, Emre Džan, ali u slučaju Arona Remzija – opasno se prevario.

Izabrane vesti

Velšanin je u torinski klub stigao pre tri godine kao slobodan igrač, nakon što je vezao dve odlične sezone u Arsenalu. Kako nije morao da izdvoji obeštećenje za njegov dolazak, Juve je sada već 31-godišnjeg vezisti obezbedio veliku platu. Precizno, 7.000.000 evra godišnje, što je Remzija činilo jednim od najplaćenijih igrača u timu, pošto su jedino Matijs de Liht i Paulo Dibala (obojica ovog leta napustili klub) primali više…

Međutim, na uspešnost Remzijevog mandata u Torinu uticale su brojne povrede, koje su ga, nakon dve blede sezone, posebno omele u prvoj polovini treće godine, kada su intenzivnije krenule priče o prevremenom raskidu ugovora. Poslao je Juventus Velšanina zimus na pozajmicu u Rendžers u nadi da će bivši fudbaler Arsenala oživeti karijeru u Glazgovu i samim tim privući nekog kupca… Međutim, kako od toga ništa nije bilo, nije bilo drugog rešenja no da se dve strane raskinu.

Remzi je za prevremeni rastanak – imao važeći ugovor na još godinu dana – navodno tražio 4.000.000 evra, Juve je nudio duplo manje, ali su se prema informacijama italijanskih medija na kraju našli na pola puta, te će Velšanin uz “čiste” papire dobiti i 3.000.000 evra umesto 7.000.000 koliko mu je sledovalo u poslednjoj sezoni u Torinu.

Juventus sada kreće u pronalaženje zamene, navodno je primarna meta Pari Sen Žermenov Leandro Paredes, ali će pre toga navodno morati da proda još jednog veznog fudbalera.


tagovi

Letnji prelazni rok 2022Aron RemziJuventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara