Pogodak Aleksa Sandra (© Reuters)
Pogodak Aleksa Sandra (© Reuters)

Juve preti Milanu, Aleks Sandro kao nikad pre: Inter kašljuca, ali ne brine (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 21.04.21. | 22:42

Neuništvi Goran Pandev dao 100 golova u Seriji A

Skudeto će se preseliti iz Torina u Milano, ali je pitanje da li će glavni grad Lombardije apsolutno vladati italijanskim fudbalom kao što se dugo činilo. Na kiks Milana (poraz na San Siru od Sasuola) odgovorio je Juventus preokretom protiv Parme (3:1) i šest kola pre kraja Serije A prišao Rosonerima samo na korak zaostatka. Sva je prilika da neće biti prvak, ali makar vicešampion... Zvuči daleko bolje od trećeg mesta na kome je aktuelni vladar trenutno.

Meč sa Parmom pokazao je Andrei Pirlu da Juve nije samo Kristijano Ronaldo i da ovaj tim može da živi i kad Portugalac ne postiže golove. Štaviše, ni u jednom od tri nije učestvovao. Reflektori Alijanc stadiona upereni su u lice Aleksa Sandra, pošto je Brazilac pogocima pred kraj prvog i početkom drugog poluvremena udahnuo Staroj dami vazduh posle ne baš prijatnih dana od vikenda naovamo. Kako zbog poraza u Bergamu, tako i ujdurme van terena usled propalog projekta Superlige.

Izabrane vesti

Do izražaja je došla Sandrova snalažljivost u kaznenom prostoru i umešnost da prati akcije. Najpre je posle ubacivanja Huana Kvadrada iz kornera – Kolumbijac je bio sjajan – sačekao dodavanje Matijsa de Lihta i zakucao loptu pod prečku, da bi samo što je krenuo drugi deo utakmice trzajem glavom na centaršut Kvadrada doneo mir domaćinu.

A sebi omogućio veče za pamćenje. Prvi put u profesionalnoj karijeri dao je Aleks Sandro dva gola na jednoj utakmci. Na prethodnih 115 mečeva za Juventus dao je isto toliko. Trijumf favorita overio je De Liht i on glavom – posle kornera Kvadrada. Juve u naredna dva kola igra sa Fjorentinom i Udinezeom u gostima, a 9. maja čeka Milan, da verovatno u direktnom okršaju sa timom Stefana Piolija odluči ko će se parkirati iza Intera.

Nerazuri su do pre nekoliko dana mogli da se podiče serijom od 11 uzastopnih prvenstvenih pobeda, ali su zatim upisali dva vezana remija. Identična, po 1:1 sa Napolijem i Specijom. Onaj sa Napolitancima je u redu, ipak je reč o kandidatu za plasman u Ligu šampiona, na ovom će Antonio Konte imati šta da zameri izabranicima, jer je reč o timu koji se bori za opstanak, ali suštinski, lider prvenstva nema razloga za brigu.

U odnosu na drugoplasirani Milan je čak uvećao prednost za jedan bod, te iako kašljuca opet ima „plus“ deset u odnosu na gradskog rivala i samo je pitanje trenutka kad će matematički osvojiti Skudeto posle deset godina čekanja. Protiv Specije mu je bod doneo Ivan Perišić spretnom reakcijom pred kraj prvog dela. I to u meču u kome su se Romelu Lukaku i Lautaro Martinez ispromašivali za sve pare. Imaju pravo na slab dan. Pogađali su kad je bilo potrebnije. Zato će i izvesno osvojiti titulu.

Od ostalim mečeva ove srede vredi izdvojiti da je Vanja Milinković Savić branio ceo meč na gostovanju Torina kod Bolonje Siniše Mihajlovića, da je Saša Lukić na terenu proveo završnih 18 minuta, Vladimir Golemić je igrao 27 u dresu Krotonea protiv Sampdorije, dok je jublijej proslavio blakanskim ljubiteljima fudbala izuzetno drag Goran Pandev.

U vatrenom remiju Đenove i Beneventa (sva četiri gola pala do sredine prvog poluvremena), iskusni napadač je stigao do 100 golova u Seriji A, u dresovima Intera, Lacija, Napolija i sada Grifona. Prvi Makedonac takvog podviga u ligama petice. Kapa dole.

SERIJA A - 32. KOLO

Utorak

Verona - Fiorentina 1:2 (0:1)

/Salsedo 72 - Vlahović 45+2p, Kaseres 65/

Sreda

Milan - Sasuolo 1:2 (1:0)

/Čalhanoglu 30 - Raspadori 77, 83/

Bolonja – Torino 1:1 (1:0)

/Barou 25 – Mandragora 58/

Krotone – Smapdorija 0:1 (0:0)

/Kvaljarela 53/

Đenova – Benvento 2:2 (2:2)

/Pandev 11, 21 – Viola 5 pen, Lapadula 15/

Juventus – Parma 3:1 (1:1)

/Aleks Sandro 43, 47, De Liht 68 – Brugman 25/

Specija – Inter 1:1 (1:1)

/Farias 12 – Perišić 39/

Udineze – Kaljari 0:1 (0:0)

/Žoao Pedro 55/

Četvrtak

18.30: (3,60) Roma (3,60) Atalanta (2,00)

20.45: (2,05) Napoli (3,45) Lacio (3,60)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Goran PandevHuan KvadradoAleks SandroIvan Perišić

Obaveštavaj me

Inter
Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara