Juve u strahu, Barsa se vraća po De Lihta! Ko na kraju odlučuje: igrač ili Rajola?

Vreme čitanja: 3min | pet. 05.07.19. | 12:02

Zahuktava se borba za najtraženijeg igrača Evrope

Nema kraja sapunici oko Matijsa De Lihta!

Najtraženiji igrač Evrope je pre nekoliko dana bio na korak od transfera u Juventus, ali nije gotovo. PSŽ je i dalje u igri, a vest je da se Barselona opet uključila u trku i da Juve strepi zbog Katalonaca.

Izabrane vesti

Juventus ima dogovor sa igračem zahvaljujući Minu Rajoli koji nogama i rukama gura Staru damu u ovoj priči. Međutim, Juventus nema dogovor sa Ajaksom, dok su Barsa i PSŽ mnogo bliži sporazumu sa holandskim šampionom.

Juventusova stratgeija je bila da preko Rajole napravi dogovor sa igračem i da potom zajedničkim snagama vrše pritisak na Ajaks kako bi spustili cenu. De Lihtu je obezbeđen bogat ugovor od skoro 12.000.000 evra godinje (bonusi uključeni), Rajola će dobiti veću proviziju nego da radi sa bilo kojim drugim klubom, ali problem je što Ajaks neće spustiti cenu ispod 75.000.000 evra. Juve nudi „samo“ 55.000.000 evra i bonuse.

Džentlmenskim dogovorom sa igračem pre nekoliko meseci, Ajaks je odredio cenu od 75.000.000 evra i obećao da neće licitirati, niti da će tražiti hleba preko pogače. De Lihtu je obećano da može da ide za pomenutu sumu.

Međutim, De Lihtu se nisu svideli Barsini ponuđeni uslovi, a u PSŽ mu se nešto baš i ne ide. Juventus mu je dao najbolje uslove, ali se nada da neće platiti punu cenu Ajaksu i da će im Rajola pomoći da stisnu Holanđane.

To bi moglo da bude kontraproduktivno za Juve jer Ajaks polako gubi strpljenje i mogao bi samo u slučaju italijanskog šampiona da povisi cenu, dok bi za ostale klubove važila sara cena.

Juventusova nada da će preko Rajole uticati na igrača je tanka. Rajola je često ume da svojim kliejntima uđe u glavu i okrene ih protiv svojih klubova, tako da traže transfer i budu u nekoj vrsti štrajka dok klub na kraju ne spusti cenu. Međutim, sa De Lihtom to nije baš tako lako. On je dete kluba, ima status idola, bio je kapiten i u odličnim je odnosima sa klubom. Ne želi da zadnjicom zatvori vrata kluba koji ga je napravio. I to je ono što Rajoli kvari planove.

Barsa je opet nanjušila svoju šansu i čeka da Overmars potpuno izgubi strpljenje i odjavi Juventus zbog ucenjivačkog ponašanja. Katalonci su spremni da plate Ajaksu 70.000.000 evra što opet nije ono što Ajaks traži, ali bi moglo da bude dovoljno. Dva kluba su u odličnim odnosima, Overmars ima posebne simpatije prema bivšem klubu i to je trenutno najbolja ponuda za Ajaks. Mnogo bolja od one Juventusove.

Ali Barsa takođe nema nameru da poveća ponudu De Lihtu i da narušava platnu hijerarhiju u svlačionici. Holanđanin može da dobije najviše oko 8.000.000 evra godišnje kao njegov zemljak i prijatelj De Jong.

Juventus ima ono što Barsa nema, ali i Barsa ima ono Juventusu fali.

Na kraju će sve zavisiti od samog igrača. Da li odlučuje on ili Mino Rajola

A ne treba zaboraviti ni PSŽ koji igraču nudi najbolje finansijske ulove, a blizu je da ispuni i zahteve Ajaksa. Njihov problem je što su poslednja opcija za De Lihta iz sportskih motiva.

(FOTO: reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara