Simone Muratore proslavlja gol na prijateljskoj utakmici protiv tima K-lige (©AFP)
Simone Muratore proslavlja gol na prijateljskoj utakmici protiv tima K-lige (©AFP)

Juventus digao ruke od njega, Atalanta će ga “popraviti”

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.06.20. | 17:05

Kapiten rezervnog tima Stare dame stiže u Bergamo

Atalanta polako postaje specijalista za “popravljanje” fudbalskih karijera. Redom je Bergamo “vraćao u život” Duvana Zapatu, Marija Pašalića, Josipa Iličića, pa i povratnika Matiju Kaldaru. Pritom, znala je Boginja provincije da iskopa i po kojeg anonimusa poput Martena de Rona, Hansa Hatebora, Ruslana Malinovskog, Timotija Kastanja, Robina Gosensa i od njih napravi kadar za četvrtfinale Lige šampiona, možda čak i više kada se elitno takmičenje Starog kontinenta nastavi. Najnoviji eksperiment Đan Pjera Gasperinija koji bi uskoro trebalo da stigne iz Juventusa, Simone Muratore, može da se svrsta u oba koša.

Naime, kako javlja italijanski Skaj Sport, dva kluba već su se dogovorila i 22-godišnji italijanski centralni vezista bi uskoro trebalo da obavi lekarske preglede pre nego što potpiše ugovor sa Atalantom. Muratore je u februaru produžio ugovor sa torinskim klubom do juna 2022. godine, a visina obeštećenja trenutno nije poznata. Čitav posao, u koji neće biti uključeni drugi fudbaleri dva tima, biće ozvaničen do kraja meseca.

Izabrane vesti

Muratore nije previše poznat izvan Italije. U Torino je stigao pre osam i po godina iz Saluca i kao kapiten predvodio mlađe kategorije Juventusa. Smatralo se na Čizmi da poseduje veliki potencijal, ali je teška povreda ligamenata 2015. godine značajno usporila njegov razvoj.

Jedine minute za prvi tim upisao je u decembru prošle godine kada je 120 sekundi pre kraja utakmice sa Leverkuzenom u grupnoj fazi Lige šampiona zamenio Huana Kuadrada. Ove sezone je najčešće trenirao pod budnim okom Mauricija Sarija, ali je uglavnom igrao u Seriji C za rezervni tim torinskog kluba gde je ove sezone upisao 15 nastupa. U Seriji A je pet puta bio na klupi, poslednji put sinoć protiv Bolonje, ali nijednom nije ulazio u igru.

Po svemu sudeći, debi u elitnom rangu italijanskog fudbala upisaće u dresu Atalante. A onda, ko zna, možda se vremenom Juventus pokaje što ga je pustio. Mnogi koji su svoje igrače "poklonili" timu iz Lombardije već jesu.

Pogledajte današnje MOZZART NJUZZ vesti, vaš prozor u svet sporta...



tagovi

Serija AItalijaAtalantaJuventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara