Andrea Beloti (Foto: AFP)
Andrea Beloti (Foto: AFP)

Juventus ili Milan? Beloti donosi odluku sledećeg leta

Vreme čitanja: 3min | pet. 12.02.21. | 17:25

Letnji prelazni rok biće poslednja prilika za Urbana Kaira da zaradi ozbiljan novac na svom napadaču, koji ulazi u poslednju godinu ugovora

Andrea Beloti je već godinama unazad sinonim Torinovih rezultata. Bilo da se radi o bezuspešnim pokušajima Bikova da izađu u Evropu ili u poslednje vreme uspešnoj levitiaciji iznad zone ispadanja, zasluge su za manje-više sve što je Torino radio prethodnih sezona uglavnom išle na račun 27-godišnjeg reprezentativca Italije. A kada je slučaj takav u, uslovno rečeno manjem klubu, oni veći pokušavaju da mu ga preotmu.

Međutim, popularni Galo već pet i po sezona konstantno trese mreže na istoj lokaciji – na Olimpiko Grande Torinu. Pokušavali su naravno gotovo svi veći klubovi sa Čizme da ga milionima privole u svoje redove, ali je prepreka na tom putu uvek bila ista – otkupna klauzula od 100.000.000 evra na kojoj je Urbano Kairo insistirao. Ona je uostalom bila i jedini razlog zbog kojeg Beloti nije menjao adresu. A mogao je nebrojano puta da to učini.

Izabrane vesti

Ovog leta bi ipak, posle bezbroj neuspelih pokušaja, konačno mogao da napusti redove Bikove i materijalizuje odavno zasluženi transfer i napusti Bikove. Doduše, ne i grad, jer bi, kako piše Tutomerkato mogao u redove gradskog rivala Juventusa.

U nedavno završenom prelaznom roku Belotijevo ime nije zauzimalo mesta u italijanskim medijima iz prostog razloga jer je Italijan u prolećnom delu sezone želeo sigurne minute, kako bi imao priliku da se izbori za poziv selektora Roberta Mančinija za predstojeće Evropsko prvenstvo, što mu promenom sredine ne bi bilo zagarantovano. Hteo je da makar još kratko ostane u dresu u kojem se oseća ugodno i poboljša golgeterski učinak – 11 golova, šest asistencija – čime bi sebi rezervisao kartuza kontinentalnu smotru.

Foto: AFPFoto: AFP

A onda bi morao da razmisli o daljem toku karijere. O tome da li želi da postane legenda Torina ili krene ka višim ciljevima. Jer uveliko je zagazio u 28. godinu života, a u karijeri još uvek nema niti trofej niti iskustva na evropskoj sceni. Njegova konstantnost u svakoj od dosadašnjih pet i po sezona – u svakoj dvocifren broj golova – ukazuju da je materijal za velika dela. Ili makar veća od onih koja čini sa Torinom. Prepoznali su to i u Staroj dami, i prema informacijama Tutomerkata ozbiljno su zagrejani da krenu u atak na Belotija.

Olakšavajuća okolnost u pogledu finansija je ta što bi na kraju aktuelne sezone Italijan ušao u poslednju godinu ugovora i Urbano Kairo bi morao da razmisli da li će i dalje ostati pri svom stavu i insistirati na otkupnoj klauzuli ili će ipak pristati na znatno manju cenu, kako ne bi rizikovao da ga izgubi bez obeštećenja godinu dana kasnije. Problem je samo što je gotovo nemoguće zamisliti da bi predsednik Torina sebi dozvolio da daleko najboljeg igrača ekipe proda najomraženijem rivalu.

Stoga je, iz pomenutog ugla gledano, realnije da Beloti od naredne sezone završi u Milanu, o čijem velikom interesovanju takođe piše Tutomerkato.  Rosoneri su ovog januara doveli Marija Mandžukića, ali je Hrvat stigao kao kratkoročno rešenje, o čemu govori i dužina njegovog ugovora, koji važi do kraja sezone. Milan će u tom slučaju na početku sezone ponovo ostati sa samo jednim napadačem, Zlatanom Ibrahimovićem, i to ako Šveđanin odluči da ostane na San Siru. Pa i da ostane, uskoro će ući u petu deceniju života i pitanje je koliko će još igrati - iako trenutno deluje da pred sobom ima još minimum dve-tri sezone ozbiljnog fudbala – a Milanu je potreban proveren napadač na duže staze, što Andrea svakako jeste.

Milanovo interesovanje takođe nije novost, datira još od leta 2017. godine, ali finansijska situacija Rosonerima nikako nije dozvoljavala da se nadaju Belotijevom angažovanju. Sve izvesniji povratak u Ligu šampiona i kandidatura za Skudeto bi mogli, ali će konačnu odluku na kraju ipak doneti Beloti. Onda, neki novi Milan ili etiketa "izdajnika"?


tagovi

TorinoMilanJuventusAndrea Beloti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara