Najnovije vesti

Juventus, Milan i Inter žele da ostanu u Seriji A

Vreme čitanja: 1 minuta

Andrea Anjeli, predsednik Juvea (©Reuters)

Hitan sastanak italijanskih klubova održan danas

Jedno od otvorenih pitanja nakon odluke 12 moćnih evropskih klubova da osnuju svoju Superligu u kojoj će igrati umesto u Ligi šampiona, je šta će biti sa domaćim prvenstvima.

U moru raznih predloga je da bi trebalo savezi da izbace 12 separatista iz nacionalnih liga, pa neka nastave da igraju samo između sebe. UEFA se, za sada, po tom pitanju nije izjasnila.

Ipak, danas popodne održan je hitan sastanak u Italiji na kojem su učestvovali predstavnici svih klubova Serije A, kao i Fudbalskog saveza Italije. Iako je u prvi mah išla informacija da na njemu neće biti Milan, Inter i Juventus, pokazalo se da je to bila netačno, čelnici sva tri kluba koja će ići u Evropsku Superligu, pojavili su se na zasedanju.

Nakon sastanka objavljena je informacija da su Milan, Inter i Juventus istakli da žele da ostanu da se takmiče u Seriji A, a da umesto Lige šampiona igraju Superligu.

S druge strane, predsednik FS Italije Gabrijele Gravina prisustvovao je danas sednici Izvršnog komiteta UEFA na kojem je rekao da Superliga nanosi veliku štetu evropskom fudbalu.

Favoriti i notifikacije:

Juventus
Inter
Milan

Ostale vesti

Najviše komentara

Kladionica vesti

Uživo
Najava mečeva