Arkadijuš Milik, Leandro Paredes, Memfis Depaj (©Reuters)
Arkadijuš Milik, Leandro Paredes, Memfis Depaj (©Reuters)

Juventus na ciljnoj ravnini: Depaj postao sporan, Milik dogovoren! Sledeći je Paredes

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.08.22. | 11:10

Na izlaznim vratima Marko Pjaca, Denis Zakarija…

Glejson Bremer, Anhel di Marija i Filip Kostić kao najzvučnija pojačanja za jesen, s obzirom da ćemo Pola Pogbu u Juventusovom dresu verovatno gledati tek od 2023. godine. Po mnogima premalo da bi se Stara dama vratila na tron Italije. Međutim, posle višesemečnog natezanja čini se da su u Torinu konačno shvatili da je vreme da krenu u ofanzivu.

Prvo i najbitnije, deluje da je sve završeno oko transfera Arkadijuša Milika, koji će dati mogućnost Dušanu Vlahoviću da se povremeno odmori, a možda će čak igrati i u tandem sa njim, jer Masimilijano Alegri koketira sa formacijom 4-4-2.

Izabrane vesti

Kako bilo, sa Olimpikom iz Marselja je dogovoreno: 2.000.000 za pozajmicu sa opcijom da se ugovor visokog poljskog napadača otkupi za 8.000.000. Dobro je prošao i sastanak sa menadžerom i ovde nema nikakvih dilema, osim one oko mogućnosti Milika da posle 30 golova na 55 utakmica u proteklih 18 meseci nastavi sa dobrim igrama i u Seriji A.

Dolazak Milika ne znači da je Juve odustao od prve mete Memfisa Depaja, ali su u Torinu postali zabrinuti da Holanđanin neće uspeti da se oslobodi poslednje godine ugovora sa Barselonom. A to mora da uradi ako želi da mu Juventus obezbedi godišnju platu od 7.000.000 evra plus bonusi. Može Juve i da plati određeno obeštećenje, ali bi onda Depaj mora mnogo više da se žrtvuje pa je utisak da je situacija ovde poprilično zahladnela. Nije još sve propalo.

Ma kraju tu je Leandro Paredes, Pari Sen Žermen mora da rastereti igrački kadar opterećen masnim platama, pa se sa Starom damom pregovara o jednogodišnjoj pozajmici sa pravom otkupa koji bi postao obavezan ako bi Juve ostvario određene rezultatske uspehe poput plasmana u Ligu šampiona što ne bi trebalo da predstavlja preveliki problem, ali govori i o tome da se razmišlja i o onome: šta ako?

Paredes bi mogao da zakrpi rupu izazvanu Pogbinom povrede, ali bi mogao da zaigra i nešto ofanzivnije kada se Francuz vrati. U Torinu su uvereni da će ovaj posao brzo realizovati.

S druge strane, potrebno je malo i pročistiti ekipu, pa se samo čeka da Marko Pjaca zaduži opremu zagrebačkog Dinama – uslov je bio da se Modri kvalifikuju u Ligu šampiona – dok Denis Zakarija privlači interesovanje nekoliko bundesligaša te ne bi trebalo da predstavlja problem.


tagovi

Arkadijuš MilikLeandro ParedesMemfis DepajLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara