Rabio i Di Marija (AFP)
Rabio i Di Marija (AFP)

Juventus stao tamo gde su u zid udarili Milan, Inter i Lacio: Bolonja mogla da sruši Staru Damu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 30.04.23. | 22:47

Milik se obrukao prilikom jedanaesterca u prvom poluvremenu, ali popravio utisak izjednačujućim golom iz 61. minuta

Ko je pratio Seriju A poslednjih meseci zna koliko je Bolonju, otkako ju je preuzeo Tijago Mota, teško savladati na Renato Dalari. Samo u poslednjih četrdesetak dana to nisu uspevali Milan, Lacio ni Inter, a večeras se pomenutom društvu sa čijim je članovima Rosoblu izlazio na kraj pridružio i Juventus koji je u 32. kolu lako mogao da ostane bez ijednog boda - 1:1.

Sa Motom na kormilu, Bolonja je postala neustrašiva ekipa, tim koji se ne libi da napadne veće, moćnije i skuplje od sebe i da im nanese ozbiljnu štetu. Iako je meč u završnih dvadesetak minuta mogao da prevagne na obe strane, više prilika za konačni udarac imali su upravo domaćini, mada je Juventus propustio najbolju na meču, ako ne računamo golove i penal Arkadijuša Milika iz prvog poluvremena.

Izabrane vesti

Prvenstveno su konstantni padovi koncentracije Federika Gatija koji je u štoperskom tandemu sa Danilom dobio prednost u odnosu na Bremera i Bonučija mogli skupo da koštaju Staru Damu. Jer na 15-ak minuta do kraja Ščensni je morao da skida zicer Džošui Zirkzeu, potom da skraćuje ugao Ebišeru čiji je udarac srećom po goste otišao pored gola, a zatim i da brani šut iz teške pozicije Andrei Kambijazu. Ali promašaj kola, možda i meseca u Seriji A potpisao je u 85. minutu Matijas Soule, koji je sa šest, sedam metara jednu loptu, viđenu u mreži, lansirao na tribine.

Toliko o uzbuđenjima u finišut meča koji su obeležila i dva jedanaesterca. Oba su iznudili igrači koji su ih kasnije i izvodili, Milik i Rikardo Orsolini. S tim što je Bolonjin ofanzivac bio siguran u 9. minutu, a Juventusov špic prenonšalantan u 31. A ta, ničin izazvana opuštenost koštala ga je žive lopte koju mu je na gol liniji uhvatio Lukaš Skorupski.

Doduše, Poljak je po isteku sat vremena igre popravio utisak poprililčno zahtevnim izjednačujućim golom iz okreta. Dobio je prednost u odnosu na rekovalescenta Dušana Vlahovića kojem završnih desetak minuta ipak nije bilo dovoljno da uđe u gol šansu. Ali odlično je Srbin skočio pre nego što je lopta došla do Soulea kada je Argentinac bacio zicer u nepovrat.

Nije Masimilijano Alegri na raspolaganju imao najkreativnijeg fudbalera i povređenog Anhela Di Mariju, a priliku je u drugom poluvremenu dobio mladi Englez Samjuel Iling Džunior. I nekoliko minuta nakon Milikovog izjednačujućeg gola sjajno je izlomio defanzivce domaćina, ali nekontrosisano šutirao sa nekih petnaestak metara.

Bolonja je još češće pretika tokom drugog dela, preko Beroua, Poša i Orsolinija, ali je i Ščensni poput Skorupskog okončao duel sa pet odbrana.

Juventus je prekinuo seriju od tri poraza, ali teško da je zadovoljan bodom u Bolonji. Večeras je i matematički izgubio šanse za Skudeto, a u završnih šest kola čeka ga paklena borba za mesto u Ligi šampiona sa Lacijem, Milanom, Interom i Romom, dok iz prikrajka vreba i Atalanta.


Uskoro opširnije...

SERIJA A - 32. KOLO

Petak

Leče - Udineze 1:0 (0:0)

/Strefeca 62pen/

Specija - Monca 0:2 (0:1)

/Ćurija 21, Augusto 90+3/

Subota

Roma - Milan 1:1 (0:0)

/Ejbraham 90+4 - Salemakers 90+7/

Torino - Atalanta 1:2 (0:1)

/Sanabrija 75 - Zapakosta 34, Zapata 88/

Nedelja

Inter - Lacio 3:1 (0:1)

/Martinez 78, 90, Gosens 83 - Anderson 30/

Napoli - Salernitana 1:1 (0:0)

/Oliveira 62 - Dia 84/

Kremoneze - Verona 1:1 (1:0) /

Sasuolo - Empoli 2:1 (0:1)

Fiorentina - Sampdorija 5:0 (1:0)

/Kastrovili 45+1, Dodo 62, Dankan 66, Kuame 76, Terzić 88/

Bolonja - Juventus 1:1 (1:0) /Orsolini



tagovi

BolonjaJuventusArkadijuš MilikRikardo Orsolini

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara