Domeniko Berardi (©Reuters)
Domeniko Berardi (©Reuters)

Juventusov napad na Berardija: Vreme je da se vrati i pokaže šta je naučio

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.08.23. | 17:25

Torinezi ponovo žele napadača Sasuola

Utihnule su priče oko odlaska Dušana Vlahovića iz Juventusa. Prvo je delovalo da bi mogao u Pari Sen Žermen, potom u Čelsi, ali početak sezone 2023/2024, srpski napadač dočekao je i dalje u dresu Juventusa. Videćemo hoće li biti tako i po završetku tekućeg prelaznog roka, ali još od završetka prošle sezone deluje da se Vlahović neće zadržati u Torinu do kraja ugovora koji ističe tek za tri godine.

Velika želja Juventusa ovog leta je Romelu Lukaku, a dok se čeka Belgijanac u klub bi mogao da se vrati 29-godišnji Domeniko Berardi. Po pisanju Gazete delo Sport, Juve je silovito krenuo na Sasuolo i sjajnog napadača, koji je početkom karijere bio u dvojnom vlasništvu dva kluba, ali nije dobio priliku da zaigra u crno-belom dresu. Potom je klub iz Ređo Emilije 2015. godine za 10.000.000 evra otkupio Juventusov deo i postao jedini vlasnik ugovora.

Izabrane vesti

Za današnje uslove gotovo je neverovatno da je Sasuolo uspeo toliko dugo da zadrži igrača Berardijevih kvaliteta. Momak iz Kalabrije svojevremeno je u svojoj debitantskoj sezoni kao senior proglašen za najboljeg igrača Serije B i pomogao je Sasuolu da izbori promociju. U međuvremenu je postao jedan od najboljih italijanskih napadača i standardan reprezentativac.Italije, sa kojom je 2021. pokorio Evropu.

I sada ga ponovo želi Juventus. Navodno su Torinezi spremni da plate 20.000.000 evra za obeštećenje Sasuolu i jođ 4.000.000 kroz bonuse, dok Berardiju nude platu u iznosu 3.000.000 evra po sezoni i ugovor na četiri godine, piše Gazeta. Trebalo bi da ta ponuda zadovolji apetite obe strane,

Prošle sezone Berardi je dao 13 golova u 27 mečeva, a imao je i sedam asistencija. Nije, naravno, isto igrati za Sausolo i Juventus, ali ovaj momak odavno deluje da je sazreo za najviše izazove.


tagovi

sasuoloJuventusDomeniko BerardiLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara