Dojučerašnji predsednik Juventusa Andrea Anjeli (©Reuters)
Dojučerašnji predsednik Juventusa Andrea Anjeli (©Reuters)

Juventusove muljaže na radaru Uefe: Otvorena istraga zbog kršenja finansijskog fer-pleja

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.12.22. | 19:45

Teški dani za torinskog velikana

Priče da nesreća nikada ne dolazi sama apsolutno su tačne, a u to su se definitivno uverili odgovorni u Juventusu. Lavina koju je pokrenula odluka kompletnog Borda direktora Juventusa da podnese ostavke aktivirala je alarme u sedištu Evropske kuće fudbala (UEFA) koja je pokrenula zvaničnu istragu zbog ozbiljnih finansijskih malverzacija.

Posrnuli torinski velikan tereti se za niz mahinacija u periodu od 2018. do danas, i državne vlasti u Italiji već su pokrenule istragu po više stavki. Sada je to učinila i UEFA, a kako se navodi, Juventus se tereti za kršenje finansijskog fer-pleja i regulativa po pitanju licenciranja kluba.

Izabrane vesti

Petak, 20.00: (2,70) Srbija (3,20) Švajcarska (2,90)

Kako javljaju ugledni mediji na Čizmi, Juventusu se stavlja na teret potencijalna “naduvana“ kapitalna dobit na ime obeštećenja za transfere, odnosno da je veštački pumpana vrednost igrača. Takođe, klub se optužuje da je igračima koji su pristali na smanjenje plata u kovid sezoni, bili isplaćivani na crno.

Juventus bi potencijalno mogao najviše da strada zbog malverzacija sa platama igrača. Zbog korišćenja raznih manevara 2020. i 2021. godine, odnosno u vreme vrhunca pandemije virusa korona, istražitelji su našli da je bivša vrhuška kluba proneverila na desetine miliona evra.

Italijanski ministar sporta Andrea Abodi izjavio je da je Juventusov model poslovanja “samo vrh ledenog brega“ po pitanju malverzacija koje se dešavaju u svetu fudbala.


tagovi

Andrea AnjeliJuventusUEFAfinansijski fer-plej

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara