©Star Sport
©Star Sport

Kabić, Mituljikići, Baždar, Lazetić... Šest dana za dokazivanje jedne obećavajuće generacije

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.11.21. | 10:01

Omladinci po opštem mišljenju, imaju snažan tim, i nekoliko igrača kojima se predviđa blistava budućnost, ali taj potencijal moraju da dokažu u Elbasanu

Kvalifikacije započinju 54 ekipe, a mesta u Slovačkoj naredne godine (od 20. jula do 2. avgusta) biće mesta samo za osam najboljih ekipa. Omladinska selekcija Srbije u albanskom Elbaskanu kreće pohod ka ka kontinentalnom šampionatu. Tamo je u narednih šest dana očekuju tri utakmice, a ona prva igra se već danas protiv Makedonije (12.00). U subotu će rival biti domaća Albanija (14.00), dok je za utorak zakazan okršaj sa Francuskom (14.00).

S obzirom da prolazak u Elitnu rundu kvalifikacija obezbeđuju dve prvoplasirane ekipe iz grupe, plus četiri najbolje trećeplasirane selekcije, ekipa Dejana Brankovića ne bi smela da ima velikih problema da napravi naredni korak u Elbasanu. Uloga favorita "obezbeđena" je u okršajima sa Makedonijom i Albanijom, dok će okršaj sa Trikolorima predstavljati priliku da se odmere snage sa najboljim evropskim selekcijama.

Izabrane vesti

"Princip "lako ćemo" je nešto što bi moglo da bude pogubno. Niako ne bi smelo da dođe do potcenjivanja protivnika, jer smo već imali situacije koje su nas koštale kada smo na neke od rivala gledali, da tako kažem, sa "visine". Lekcije smo, verujem, naučili, tako da je oprez pred ovaj meč neophodan", rekao je Branković u uvertiri meča.

Orlići su se dobro pripremili za sve mečeve, a posebno ovaj prvi koji bi mogao da otvori širom vrata u ovim kvalifikacijama. Dve selekcije su jednom već odmeravale snage, tako da su svi igrači dobro upoznati sa protivničkim vrlinama i manama. Ipak, najvažnije će biti to da Brankovićev tim na terenu ispoštuje sopstvene zamisli i nametne se kao dominantniji protivnik.

U slučaju pobeda nad Makedoncima i Albancima, Orlići bi bili u situaciji da potpuno rasterećeno dočekaju okršaj sa Francuzima, koji može da donese povlašćenu ulogu u žrebu za Elitnu rundu.

"Naravno da idemo na pobedu. Rezultat će po mom mišljenju zavisiti od nas, od toga koliko budemo koncentrisani u priolikama, koje ćemo, uveren sam, imati. Naša ambicija je da u finišu prve runde budemo lideri na tabeli, tako da su za mene svi igrači aduti koji vode do tog cilja", dodao je Branković.

Omladinci po opštem mišljenju, imaju snažan tim, i nekoliko igrača kojima se predviđa blistava budućnost, poput Uroša Kabića, braće Mitiljukić, Sameda Baždara, Marka Lazetića i drugih.

KVALIFIKACIJE ZA EP, GRUPA 7:

Sreda:

12.00: (7,50) Makedonija (4,30) Srbija (1,40)

14.00: (1,10) Francuska (8,50) Albanija (19,00)

Subota:

12.00: Francuska - Makedonija

14.00: Srbija - Albanija

Utorak, 16. novembar:

14.00: Srbija - Francuska

14.00: Albanija - Makedonija


tagovi

Uroš KabićJovan MituljikićNikola MituljikićMarko LazetićSamed Baždar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara