Kad 16 postane 19...

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.01.20. | 11:22

Liverpul ozbiljan favorit da večeras, u okviru zaostalog meča 18. kola, na gostovanju Vest Hemu, uveća bodovnu zalihu u odnosu na Mančester Siti

Velikih 16 lako može da postane ogromnih 19. Liverpul večeras ima priliku da se dodatno udalji od najbližeg pratioca na tabeli Mančester Sitija, pošto gostuje Vest Hemu u zaostalom meču 18. kola Premijer lige (20.45, TV Sport klub 2).

Domaćin je trenutno na 17. mestu, prvom iznad zone ispadanja, i do kraja ga čeka grčevita borba za goli život. Meč manje u odnosu na konkurente nije mu velika uteha, jer ima posla sa nepobedivim Redsima i valjda samo retki očekuju da iz njega može nešto pozitivno da se izvuče. Čekićari su bez pobede na tri prethodna prvenstvena duela, a u međuvremenu su ispali iz FA kupa od drugoligaša Vest Bromviča.
"Imamo izazov. Pokušaćemo da budemo prvi tim koji je ove sezone pobedio Liverpul, a zaista je malo slabih tačaka u redovima osvajača Lige šampiona", istakao je Dejvid Mojes, inače trener koji je u karijeri, predvodeći Everton, Mančester Junajted, Sanderlend i Vest Hem, čak 16 puta izgubio od Liverpula.

Izabrane vesti

Sastav Jirgena Klopa igra sezonu iz snova. Ubedljivo je prvi i zaista nije jasno šta treba da se dogodi da napokon ne skine prokletstvo i uzme tri decenije čekanu titulu. Očigledno je da su na Enfildu potpuno podređeni peharu prvaka Engleske i da harizmatični nemački stručnjak ne dopušta nikakvo opuštanje i pored činjenice da ima zaista veliku bodovnu zalihu. Tokom vikenda Klop je u duelu FA kupa sa trećeligašem Šruzberijem odmorio sve zvezde ekipe, i to platio remijem, pa će morati da igra revanš sledećeg utorka.
"Vest Hem se bori za opstanak u ligi i zato će ovaj duel biti velika borba. Domaćin će biti svime što ima i čime raspolaže. Nema vremena i bodove za bacanje. Zato će biti veoma izazovno", rekao je Klop.

Čekićari su bez pobede nad Redsima na šest prethodnih susreta, otkako su predvođeni Slavenom Bilićem slavili sa 2:0 januara 2016. Od tada su poraženi četiri puta. Zanimljivo, Majkl Antonio se pokazao kao glavno oružje Vest Hema u sudarima sa Liverpulom. Postigao je četiri gola na pet mečeva sa Redsima, a od njega su protiv Klopovog Liverpula uspešniji jedino Džejmi Vardi sa sedam i Hari Kejn sa pet pogodaka.

Interesantan je i podatak da je Mohamed Salah zatresao mrežu na prva četiri gostovanja u opremi Liverpula u London, da bi potom usledio post od devet susreta, koji i dalje traje.

Mojes za večeras ne može da računa na Andersona, Fabijanskog, Frederiksa, Vilšira i Jarmolenka, dok su pod znakom pitanja Masuakua i Snodgrasa. Sa druge strane, Klop ne može da računa na Klajna, Manea i Milnera, dok su Lalana i Šaćiri neizvesni.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara